Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Başkanlığı tarafından organize edilen 'Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı' Van'da başladı.
Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen 'Siyaset Akademisi' programının açılış töreninde konuşan AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Ahmet Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'de ilklere imza attığını belirtti. AK Parti'nin Türkiye'nin geleceğini emin adımlarla inşa etmeye devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "Sürekli değişen ve gelişen toplumun ihtiyaçlarını, iyi okumak ve bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için AK Parti'nin oturmuş kurumsal sistemi içerisinde, önemli bir yeri olan siyaset akademisinin amacı, ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı arttırmaktır. Siyaset için nitelikli ve bilinçli kadroların yetişmesini sağlamak yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyanların konu ile ilgili donanım ve birikime sahip olmalarını temin ederek, kadınların ve gençlerin yerel siyasetteki katılımlarını arttırarak, ülke yönetiminde söz sahibi olmalarının yolunu açmaktır. Bugüne kadar 81 ilde siyaset akademisi eğitimlerinden toplam 35 bin kişi istifade etmiş ve bu sayı giderek artmaktadır. Bugün burada başlayan ve 8 hafta sürecek bir eğitim programına 200 kişi katılıyor. Bu eğitimler sürecinde değerli hocalarımızın ve siyaset üstatlarımızın tecrübelerinden tavsiye ve öğretilerden, istifade etme imkanını bizlere sunan AK Parti Genel Merkezimize, siyaset akademisi birimimize, eğitmenlerimize, siyaset üstatlarımıza, il başkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras'ın da kısa bir selamlama konuşması yapmasının ardından Dr. Murat Yılmaz tarafından 'Türkiye'de Siyasal Kültür' başlığı altında katılımcılara bilgiler verirken, Şafak Keklik de 'Takım Çalışması' konulu bir sunum yaptı.
(SER-MET-Y)

15.12.2012 15:54:36 TSI

Editör: Wan Haber