AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda tartışmalar ve tahminler devam ederken Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kanal 7'de ekrana gelen Başkent Kulisi programında gazeteci Mehmet Acet'in sorularına cevap verdi. 

CUMHURBAŞKANI ADAYI MAYIS'TA NETLEŞECEK

Partisinin cumhurbaşkanı adayının Mayıs ayında netleşeceğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı İşler, cumhurbaşkanlığı konusunda henüz netleşen bir yol haritasının da olmadığını dile getirdi. 

ERKEN SEÇİM GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK

Halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçmesinden sonra sistemde sorunlar yaşanacağını sözlerine ekleyen İşler, erken seçim iddialarına da net tavır koydu: Erken seçimi gerektirecek bir durum yok. 

İLKESEL OLARAK '3 DÖNEM'İN KALKMAMASI LAZIM

"3 dönem şartı" tartışmalarına da değinen İşler, siyasetin meslek haline gelmemesi gerektiğine dikkat çeken İşler, AK Parti'nin 'ilke' partisi  olmasından dolayı ilkesel bir şekilde 3 dönem şartının kalkmamasının doğru olacağını söyledi. İşler, ancak zaruri bir ihtiyaç olması halinde 3 dönem şartının kalkabileceğini ifade ederek belediye başkanları için önümüzdeki süreçte 3 dönem şartının getireleceğini açıkladı. 

İşler, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararını usülden reddetmesi gerektiğini de savundu. 

Editör: Wan Haber