Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi açıklanırken, AK Parti'deki istişarelerde de sona gelindi. BaşbakanTayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı Afyon kampında netlik kazanacak, ancak Erdoğan'ın aday olup olmayacağını resmen ne zaman açıklayacağı AK parti içinde de merak konusu.

AK Partililer, "Başbakan aday olduğunu açıklar açıklamaz 20 değil, 313 vekilin imzasıyla aday gösteririz. Belki, Başbakan'dan sinyal aldığımız an biz kendisine "sizi aday göstermek istiyoruz' şeklinde teklif de götürebiliriz" diyorlar. Erdoğan'ın daha önce önemli konularda nasıl karar aldığı konusunda bilgi veren AK parti kurmayları Başbakan'ın her zaman partinin tabanın ve tavanıyla istişareler yaptığını ancak kararını son ana kadar kimseyle paylaşmadığını belirtirken şunları ifade ettiler:

"Bakan olan arkadaşlar bile aynı gün öğrendiler. Partililer ise Bakanlar Kurulu listesini Köşk'e sunduktan sonra öğreniyor. Sayın Başbakan'ın böyle prensip kararları vardır. Bazen beklenenin aksine sürpriz kararlar da alıyor. Dolayısıyla Başbakan, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da kararını böyle alacaktır. Başbakan sinyal veriyor ama sır vermiyor."

Erdoğan'ın adaylığına "yüzde 99" gözüyle bakan kurmayları, "Açıklar açıklamaz, 20 milletvekili imzasıyla değil AK Parti'nin 313 vekilinin imzasıyla Başbakanı aday gösteririz" görüşünü dile getirdiler.

Editör: Wan Haber