AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından Osmancık'ta Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi.
Danışma meclisine AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya ve partililer katıldı. AK Parti'ye olan ilginin her geçen gün arttığını dile getiren AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, 2002 yılından bugüne kadar yapılan her seçimde alınan oy oranının bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ise, gelecek seçimleri değil gelecek nesiller için yola çıktıklarını belirterek, 3 yılda 3 dönem kadar hizmet yaptıklarını belirtti.
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da muhalefet partilerinin milletvekillerini isim vermeden sert bir dille eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partili milletvekillerinin Çorum ziyaretlerinde AK Parti'ye yönelik eleştirilerine cevap veren milletvekili Salim Uslu, "Bir milletvekili 'Çorum Ankara'ya yakın ancak siyaseten uzak' söyleminde bulunmuş. Kendi memleketine hizmet götüremeyen kişinin Çorum'da ahkam kesmesini anlamak mümkün değil. Şu aralar Çorumla uğraşmak moda oldu. Kendi memleketlerinde yaşanılan sorunları çözemeyenler, dikkatleri başka yere çekmek için Çorum üzerinden siyaset yapıyor. Bir başka Milletvekili de 'Çorum'da köyler fişleniyor' demiş. Sen halt etmişsin, bırak köylerin fişlenmesini Alevi-Sünni gençler birbirine aşık oluyor. Alevi-Sünni evliliklerinin büyük çoğunluğu aşk evliliği. Adam bundan bi haber, bizim burada köyler arasında insanların mezhebine, meşrebine bakmadan vermeye çalıştığımız samimi çabalara çamur atmak isteniyor. Söyledikleri sözlere bakıyoruz laf mı? diye birde söyleyene bakıyoruz adam mı? diye. Sonuçta sadece üzüldüğümüzle kalıyoruz. Alacahöyük'e yapılan yatırım 6 milyon TL. Ayrım olsaydı buraya yatırım yapılır mıydı? Nereden çıkarıyorsunuz bunları. Hizmet adına söyleyecek sözü olmayanlar yaraları deşmeye, yeniden mezhep çatışması temelinde bir güvensizlik ve çatışma ortamı hazırlamaya çalışıyorlar. AK Parti'nin ülke genelinde ve Çorum'da oy oranlarında artış var. Adı geçen partilerde bir gerileme söz konusu. Çünkü inandırıcı olamıyorlar. Niçin eski bildik hikayeleri o bilinen sloganlarla tekrar tekrar adeta temcid pilavı gibi sürekli ifade ediyorlar. Bize çamur atmaktan öte ellerinden bir şey gelmiyor. Gerektiği zaman bunlara cevap vereceğiz, gerekmediğinde bunlarla zamanımızı harcamayacağız" ifadelerini kullandı.
Bir partinin var olup olmadığını görmek isteyenlerin partilerin tabelaları yerine hizmetlerine bakmasını isteyen Uslu, bu çerçeveden bakıldığında yaşayan tek partinin AK Parti olduğunun görüleceğini dile getirdi. Uslu, AK Parti hizmetleri, dinamizmi, topluma verdiği umutlar ve çok iyi kullandığı sorun çözme yeteneğiyle yaşayan bir parti olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin bugün bir taraftan dış ve iç borcunu öderken, bir taraftan açıkları ve kaçakları kapattığını diğer taraftan da sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getiriyorsa bunun iyi bir yönetim göstergesi olduğunu anlatan Uslu, "Çorum halkı son 10 yılda 2.5 milyar TL vergi ödedi. Buna karşılık devletten 5.7 milyar TL yatırım almıştır. Osmancık'a hastane, alt yapı, sulama ve ırmak ıslahı gibi dört ayrı kalemde yapılan yatırım tutarı ise 103 milyon TL. Bunun içerisinde belediye, özel idare, karayolları, orman, milli eğitim ve gençlik ve spor yatırımları yok. Hizmetler artarak devam ediyor. Biz bu kadar güzel hikaye ve güzel öyküler yazıyoruz. Hikaye iyiyse, senaryo güzelse, emekte değerliyse, hizmetler mükemmel gidiyorsa istikrar devam ediyorsa bunu biz anlatmalıyız. Başkalarının olayı çarpıtmasına fırsat vermeden eğip bükmeden biz anlatmalıyız. AK Parti hizmetlerine karşılık eleştiri hakkını kendinde görmeyenler, AK Parti hizmetlerine yönelik ayıplı ve defolu fotoğrafları göremeyenler laf atmaya çamur atmaya çalışıyorlar" diye konuştu.
Partililerden Başbakan'a destek olmalarını isteyen Uslu, "Başbakanımıza her zaman destek olduğumuzu ortaya koymalıyız. Bir kısım çevreler karanlık eylemler yaptırmaya başladı. İstifalarla güya iktidarı sarsmak istediler. Emir komuta zincirindeki generaller istifa etti. Neden çıktı bunu hala anlamış değiliz. AK Parti iktidarına çelme takmak isteyenler, AK Parti iktidarına tezgah kuranlar, yapay ittifaklar kuranlar onları fırsat vermeyelim. Onların yolunu açmayalım. Birbirimize güvenerek suni hesapları bir kenara bırakarak hizmetlerimizi kamuoyuna daha ok anlatarak daha sık esnaf ziyareti yaparak halkla iç içe olarak gerçekleri anlatmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Partisinin gerçekleştirdiği çalışmaları hakkında da bir konuşma yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, parti hedefleri ve parti politikalarını anlattı. AK Partili olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Ceylan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde gerçekleştirilen çalışmaların önemine dikkat çekti. Ceylan, AK Partililerin her zaman daha fazla çalışmak zorunda olduğuna vurgu yaptı.
AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı ise, Osmancık gerçekleştirilen yatırımlarına dikkat çekti. Osmancık'ta belediye tarafından başlatılan alt yapı yatırımlarının halen sürdüğünü kaydeden Bağcı, "Belediyemiz bütün enerjisini bu işe yoğunlaştırdı. Bu yıl içerisinde tamamlanacak olan alt yapı yatırımlarında bizler de her zaman Osmancık için desteğimizi sunuyoruz" diye konuştu.
(İK-BÖ-AŞ-Y)

10.02.2013 15:51:35 TSI

Editör: Wan Haber