AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yelikaya, düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.
Partisinin il başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, geçtiğimiz hafta düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin son gününde Başbakan'ın Konya ile ilgili müjdeler verdiğini ifade etti.
"MEVCUT HAVAALANI İLE İLGİLİ BİR SIKINTI YOK"
Şeb-i Arus haftasının çok güzel geçtiğini ve Başbakanın müjdelerini de bizzat kendi ağzından dinlediklerini kaydeden Yelikaya, "10 bin kişilik bir spor merkezi ve çevre yolu müjdesini de aldık. Çevre yolu gerçekten önemliydi. Fakat Konya çok büyük bir il olduğu için çevre yolu da çok masraflıydı. Ona da Ulaştırma Bakanlığımız cesaret edemiyordu. Başta bakanımızın, il teşkilatımız ve milletvekillerimizin katkılarıyla sayın Başbakanımız sağ olsunlar bu konuyu kabul ettiler" dedi.
Bir gazetecinin Konya'ya sivil havaalanı yapılacak mı sorusuna Yerlikaya, "Havaalanı genişletiliyor. 4 bin metrekare kapalı alandan 24 bin metre kare kapalı alana doğru gidiyor. Dolayısıyla orası artık Konya'nın bütün ihtiyaçlarını görebilecek tarzda bir alan haline geliyor. Şu anda mevcut havaalanı ile ilgili bir sıkıntı yok" şeklinde cevap verdi.
"MUHALEFET, MAYA KABİLESİ GİBİ KEHANETLERDE BULUNUYOR"
İktidara geldikleri ilk günden bu yana muhalefetin kendilerine sataştığını dile getiren Yerlikaya, "Aslı olsun veya olmasın birçok şey söylüyorlar. Bu iktidara geldiğimiz günden beri var. Maya kabilesi 21 Aralık'ı kıyametin kopma günü ilan etti ve yalan çıktı ama iktidara geldiğimiz günden beri muhalefette Maya kabilesi gibi bize aynı şeyleri söylüyor. Mesela ilk dönemlerde şunu söyledi; Başbakanımız için bakan bile olamaz dediler, daha sonra milletvekili ve Başbakan oldu. Arkasından ilk Milli Güvenlik Kurulu'nda 28 Şubat süreci gibi düşecek dendi ama yine bir şey olmadı. İktidarımız oylarını artırarak yaşamaya devam etti. Son söyledikleri de terör senaryosu oldu. Bilhassa büyükşehir yasasına dayanarak siz ülkeyi böleceksiniz dediler. Ama Allah'a şükür Maya kabilesinin kehaneti gibi bunların hiçbirisi tutmadı" diye konuştu.
Yerlikaya, kendisinin sözcüsü olduğu Bilişim ve İnternet Komisyonu Raporu hakkında da bilgiler verdi. Raporun TBMM'de biterek meclis başkanı Cemil Çiçek'e sunulduğunu söyleyen Yerlikaya, "Sayın başkanımız Cemil Çiçek detaylı bir şekilde incelemiş. Dedi ki, bu çok önemli bir rapor. 1 haftada anlatılıp gündemden düşmesin. Değişik aralıklarla bu raporu gündemde tutalım, farkındalık yaratalım ve halkımızın bilinçli olmasını temin edelim. İnternete çok bağımlı olmak gerçekten sosyal bir yara haline gelmiş. Güvenli internet paketlerinin geliştirilmesinin zarureti ortada. Sosyal boyutundaki risklerin yanı sıra; müstehcen siteler, şiddet içeren filmler, görüntüler bunun yanında çocuk istismarı internet ortamında bolca var. Şantaj ve tehditler, bilgi hırsızlığı, telif hakları gibi sorunlar da var. Bunlar önemli sorunlar. Mevzuatımızda bir takım eksikler var. Bütün bunları bu internet komisyonu raporunda dile getirdik ve çözüm önerilerini sunduk" şeklinde konuştu.
(SA-AH-Y)

24.12.2012 12:26:53 TSI

Editör: Wan Haber