AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet ile Çekoslovakya, Slovakya ve Macaristan'ı kapsayan bir seyahat gerçekleştirdi. Kavuncu bu seyahate, Türkiye-Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olarak katıldı.
Milletvekili Vural Kavuncu ziyarete ilişkin verdiği bilgide, Başbakan Erdoğan ile birlikte yurt dışına giden heyet içerisinde Bakanlar Kurulu üyelerinde, AB Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bulunduğunu söyledi. Kavuncu, "Türk Macar Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı olan sağlık bakanımızla Macar Eşbaşkan arasında düzenlenen resmi toplantıya katıldık, her türlü ekonomik alanda yapılan çalışmaların arttırılmasını kararlaştırdık" dedi.
Ziyaretler ile 3 ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Milletvekili Kavuncu, "Orta Avrupa'nın bu önemli ülkeleriyle ikili ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirilmesi ve güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası güncel gelişmeler de ele alındı. Heyetler arasında çok verimli görüşmeler gerçekleştirildi özellikle enerji alanında işbirliği içinde hareket edilmesi adına imzalar atıldı. Ülke vatandaşlarının daha rahat seyahat edebilmesi için karşılıklı vizelerin kaldırılabilmesi için çalışmalara başlandı" diye konuştu.
Bu ülkelerin aynı zamanda Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini de samimiyetle destekleyen ülkeler olduğunu anlatan Kavuncu, "Üç ülkenin de başkentlerinde ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi bakımından önemli işlev gören iş forumlarına katıldık. Toplantılarımıza 120 kadar iş adamı eşlik etti ve önemli anlaşmalara imza atıldı. Şu anda 3 ülke ile 5 milyar dolar olan ticaret hacmimizin 2015 yılında üç kat arttırılarak 15 milyar dolara çıkarılması hedeflendi" ifadelerini kullandı.
Kavuncu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkelerde bulunan tarihi ve Osmanlı eserlerinin restore ve onarım çalışmalarının yapılması konusunda ilgililere talimat verdiğini belirterek, "Yapacağımız görüşmelerin ülke ekonomimize olumlu katkılar sağlayacağını ümit ediyor, bu ülkelerin gelecekte ülkemizde birçok yatırımlara girmelerine vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
(İÖ-EFE)

08.02.2013 23:34:02 TSI

Editör: Wan Haber