Çaldıran ilçesine bağlı Umuttepe, Osmanlı ve Altıyol köylerine çıkarma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Çaldıran Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım, ilçe teşkilatı ve partililer büyük coşku ile karşılandı. Öğle saatlerinde ilçe merkezinde partililerle bir araya gelen vekiller, Umuttepe köyüne geçti. Umuttepe halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan partililer, köyde ev ve hasta ziyaretlerinde bulundu. Daha sonra köy halkıyla beraber yemekte bir araya gelen partililer buradan Osmanlı köyüne geçti. Osmanlı köyü taziye evinde gerçekleşmesi planlanan program toplanan kitlenin kalabalık olması nedeniyle dışarıda yapıldı. Köy halkının büyük ilgi gösterdiği program miting havasında geçti. Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti hükümeti ve ak belediyelerin icraatlarının göz önünde olduğunu belirtti. Kayatürk, “Sayın Başbakanımız ve AK Parti hükümeti büyük projeler ve kalkınma hamleleri ile ülkemizi adeta uçurumun kenarından alıp hem ekonomik hem de sosyokültürel açıdan dünyanın sayılı devletleriyle yarışabilecek bir konuma ulaştırdı. Bugün burada kardeşlerimizle kucaklaşıp demokratik siyaset yapabiliyorsak, bunu Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına borçluyuz. Çaldıran Belediye Başkan Adayımız Ferman Yıldırım iki dönemdir Çaldıran ilçesine büyük bir azim ve özveriyle hizmet ediyor. Yıldırım bir köyü devralıp örnek bir kente dönüştürdü. İnanıyorum ki belediye başkanımız bundan sonra ilçemize bağlı bütün köylere aynı hizmeti götürerek Çaldıran’da olduğu gibi buralarda da büyük bir dönüşüme imza atacaktır. Biz adayımıza ve ekibine gönülden inanıyoruz’’ dedi.


Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç ise, Başbakanın talimatlarıyla 30 milletvekili ile birlikte buraya geldiklerini ve bu hizmete fayda sağlamak için her yere gideceklerini belirtti. Güvenç, "Burası görüldüğü gibi çok soğuk bir memleket, ancak insanlarımızın samimi ve sıcak yüzlü olmaları bu soğuğu bize hissettirmiyor. Bu iklim şartlarında ilçeye bunca hizmet yapmış bir belediye başkan adayınız var, Ferman kardeşimi huzurlarınızda takdir etmek istiyorum. İnanın bu şartlarda hiçbir belediye başkanı bu kadar icraata imza atamaz. AK Parti hükümeti her konuda ülkeyi ileriye taşımış bir iktidar partisidir. Başbakanımızın bu ülkenin başında kalmasını istiyorsak herkesin elinden geleni yapması gerekiyor" diye konuştu.


‘‘Ben buraya bir kardeşiniz, bacınız olarak geldim’’ diyen Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ise, ‘‘Daha önce Van’a gelmiştim, fakat Çaldıran ilçesine ilk gelişim. Burada insanların samimiyetini ve sıcaklığını gördükten sonra inanın iklim şartlarının zorluğu hiç gözüme gelmiyor. Çaldıranımıza ihtiyacı olan hizmetleri getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Köylerimizin hizmet alabilmesi için sizlere çok iş düşmekte. İlçelerin bütçeleri büyükşehir belediyesine bağlanacağı için öncelikle büyükşehir adayımızı desteklemeniz gerekmektedir. Tabi bununla beraber büyükşehirle koordinasyon içerisinde çalışabilecek azimli ve çalışkan bir ilçe belediye başkanı seçmek durumundasınız. Şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim, Van Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Gülaçar ve Çaldıran Belediye Başkanımız Sayın Yıldırım uyum içerisinde çalışabilecek bir ekip kuracaklardır” dedi.


Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım ise, “Çaldıran’da yaptığımız hizmetler ortadadır. Biz bu hizmetleri köylerimize de ulaştırmak için sizlerden destek istiyoruz. Bütün köylerimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere projeler hazırladık, bunların başında Çubuklu Barajı geliyor. Bakanlığımız Çubuklu Barajı’nı en kısa zamanda ihale etmek için yoğun bir çalışma içerisinde. Bunun dışında ilçe merkezi ve köylerimizde ısınma sorununu ortadan kaldırmak amacıyla yakın zamanda Ayrancı Termal sularından faydalanmak üzere bir proje geliştirdik. Bilindiği üzere 475 metre derinliğinde 83 derece sıcaklığında su çıkardık. Bu suyu değerlendirmek üzere projeler geliştiriyoruz. 2014 yılı bütçesine dahil edilen Ayrancılar Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölgede 5 yıldızlı bir termal otel yaptırarak dünyanın birçok yerinden ilçemize turist getirmeyi planlıyoruz. Çaldıran’a hizmet getirirken bunun yanında ilçeye ekonomik canlılık kazandırmak ve halkın refah seviyesini yükseltmek için de elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Altıyol köyüne geçen partililer, taziye evinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köyde taziye olması nedeniyle konuşmalarını iptal etmek isteyen milletvekilleri, vatandaşların ısrarı nedeniyle burada da halka hitaben birer konuşma yaptılar. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından partililer akşam saatlerinde köyden ayrıldı.

Editör: Wan Haber