AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP'li Hüseyin Aygün'ün PKK'lı Sakine Cansız'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmasını, "Hüseyin Aygün, CHP içerisinde PKK ile bağlantısı olan isimlerden birisi ve izlediği yol ve yöntemle de CHP'yi kendi güzergahına çekmek istiyor. Aygün'ün uyguladığı politikalar, sanki CHP ile PKK arasında bir gönül köprüsü kurmaya yönelik bir girişim gibi görünüyor" sözleriyle değerlendirdi.
AK Parti'li Şamil Tayyar, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hüseyin Aygün Tunceli'de PKK tarafından kaçırıldığında kendisinin "misafir edildiği"ni söylediğini hatırlatan Tayyar, "O zaman bize çok ciddi reaksiyon gösterildi. Biz bunun bir kaçırma eylemi olmadığını, tam aksine PKK'nın birçok amacı kendi içinde barındıran bir misafir etme girişimi olarak değerlendirmiştik. Zaman bizi haklı çıkardı" dedi.
Tayyar, Hüseyin Aygün'ün teröristlere yönelik açıklamaları ve arkasından da PKK'nın kurucu kadrosundan Sakine Cansız'ın taziyesine gitmesinin, "bu ilişkinin duygusallıkla sınırlı kalmadığı, çok eskiden beri devam eden farklı bir bağlantının olduğunu gösterdiğini" savundu. Bu konuda en iyi değerlendirmeyi Aygün'ün mensubu olduğu CHP'nin yapacağını belirten Tayyar, "Hüseyin Aygün, CHP içerisinde PKK ile bağlantısı olan isimlerden birisi ve izlediği yol ve yöntemle de CHP'yi kendi güzergahına çekmek istiyor. Zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu da buna yenik düşüyor, zaman zaman mesafe koymaya çalışıyorlar. Dolayısıyla CHP'nin politikalarındaki bu inişli çıkışlı gerilimli hat, biraz da Hüseyin Aygün'den kaynaklanıyor" diye konuştu.
Hüseyin Aygün'ün uyguladığı politikalar, izlediği yol ve yöntemin sanki "CHP ile PKK arasında gönül köprüsü kurmaya yönelik bir girişim" gibi göründüğünü ileri süren Tayyar, "Tunceli'de misafir edilmesini de zannediyorum ki bu girişimin en önemli merhalelerinden biri olarak görmek ve değerlendirmek gerekir. Zaman içerisinde Hüseyin Aygün'ün benzer girişimleri olursa da hiç kimse için sürpriz sayılmasın" dedi.
(MÜG-OK-Y)

15.01.2013 16:47:47 TSI

Editör: Wan Haber