AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, dünyanın susuzluğa doğru gittiğini belirterek, yeryüzündeki savaşların bundan böyle su yüzünden çıkacağını belirtti.
AK Partili Tanrıverdi, yeraltı su kuyularına ölçüm cihazı takılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 167 sayılı yeraltı suları kanunu'nda bir süre önce değişiklik yapıldığını anımsatan Tanrıverdi, buna göre yeraltı suyu temini maksadıyla kuyu, galeri, tünel ve benzeri ölçüm sistemi için su sayacı takılmasının zorunlu hale geldiğini kaydetti. Ancak üreticilerden gelen talepler doğrultusunda yeraltı sularının kullanımı için su sayaçları takılması zorunluluğunun üç yıl ertelendiğini ifade eden Tanrıverdi, şöyle dedi: "İl Danışma Meclisi Toplantımızda bazı arkadaşlarımız, yer altı su kuyularına ölçüm cihazı takılmaması yönünde talepte bulundular. Bizde bu konuyu Ankara'ya taşıdık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde yer altı sularının kullanımı için üç yıl daha sayaç takılmayacak. Bu sayaç takılması meselesi uluslararası su kullanımından kaynaklı bir konudur."
Dünyada petrol savaşlarının bittiğini, yakın gelecekte su savaşlarının başlayacağını ileri süren Tanrıverdi, "Önceden nerede petrol varsa oraya saldırılıyordu şimdi ise nerde su varsa herkes oraya saldıracaktır. Çünkü dünyanın susuzluğa doğru gittiğini biliyoruz" dedi.
Bundan sonra dünyadaki savaşların, mücadelelerin ve münakaşaların tamamen suya dayalı olacağını dile getiren Tanrıverdi, sözlerine şunları ekledi: "Petrol savaşlarının bittiği, su savaşlarının başlayacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz. Hepimizin de bildiği gibi su hayattır. Susuz bir hayat asla düşünülemez. Yaşam mücadelesi veren dünyanın bütün ülkeleri ve insanları nerede su varsa herkes oraya saldıracaktır. Sularımızı tasarruflu kullanmalıyız. Bizim inancımız gereği israf haramdır. Bizler, 'Bir nehir kenarında abdest alıyor olsanız da suyu israf etmeden kullanınız' diyen bir medeniyetin mensuplarıyız."
(SD-ERG-Y)

06.02.2013 15:53:37 TSI

Editör: Wan Haber