TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Uludere Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Olayın mağdurları, BDP ve terör örgütünün baskıları ile bu tepkiyi veriyor" dedi.
TBMM Uludere Alt Komisyonu Başkanı Şener yaptığı açıklamada, olayın mağdurları ile görüştüklerini belirterek, "Biz o bölgedeki insanlar ile gidip konuştuğumuz için oradaki psikolojiyi çok iyi biliyorum. Oradaki insanların tepkisi ya da kararı değildir. Terör örgütünün baskısı ve bu olay üzerinden siyaset devşirme talebinde olan BDP'nin baskısı yüzünden insanlar bu tür söylemlerde ya da eylemlerde bulunuyorlar. Onlarda şunu söylüyor; 'Bu çocukların ölümü son olsun. Türkiye'de barış olsun'. Dolayısıyla ölenlerin yakınları değildir. Acıları istismar eden grupların görüşleri bunlar. O ailelerin görüşleri değildir. O aileler ile biz görüşüyoruz. Bu hususta onların hiçbir kaygısı yok. Ülkenin bütünlüğü, barışın, terörün ortadan kalkması ki, onlar da üzerlerine düşeni yapmaya hazırlar. Bu düşünceler olayın mağdurlarının düşünceleri değildir. Bunu öyle okumamız lazım" diye konuştu.
Uludere olayının terör örgütü ve terör örgütü yandaşları tarafından istismar edildiğinin altını çizen Şener, şunları kaydetti:
"Uzunca süredir bu konu ile ilgiliyiz hiç şüphesiz. Türkiye gündeminde Uludere olayı ile ilgilidir. Ama şunu açıklıkla söyleyeyim ki, bu süreç hem terör örgütü hem de terör örgütü yandaşları tarafından uzunca bir süre istismar edildi. Irkçılıktan şikayet eden bir siyasal parti, yine bu ırkçılığın en büyüğünü yaptığına şahit oluyoruz. Dolayısıyla bu istismar sürecini körükleyecek, bu istismar sürecini alevlendirecek eylem ve söylemlerden hem kamuda görev yapan insanların hem de sivil kurumların, basının uzak durması gerektiği kanaatindeyim. Türkiye terörden canı yanmış bir ülkedir. Dolayısıyla bu terörün bitirilmesine yönelik her türlü sürecin, herkesin kendi pozisyonundan desteklenmesi gerekiyor. Bu Uludere acı bir olay şüphesiz. Yaşanmaması gereken bir olaydır. Bununla ilgili raporumuz son aşamaya geldi. Ama siyaset ülkenin menfaati için gereken neyse her an onu yapmaya hazır olmalıdır. Güzel bir süreç başladı. Umarım Türkiye'de terör biter, bu tür meseleleri de konuşmayız. Bu süreci aydınlatacak olan adalet teşkilatıdır. Uludere raporu bir resim çekecektir. Bu resim sivil insan hakları açısından çekilecektir. Olayı çıplaklığı ile açıklayacak olan adli soruşturma sürecidir."
(RCP-SLH-CC-Y)

12.01.2013 12:47:03 TSI

Editör: Wan Haber