AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 19 Kasım 2012'de askıya çıkarılan EXPO ile ilgili İnciraltı planlarına itiraz eden belediye ve meslek odalarına tepki gösterdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 19 Kasım'da askıya çıkarılan EXPO ile ilgili İnciraltı planlarına, bazı meslek odalarının yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova Belediyesi'nin itirazına, İzmir milletvekili Rifat Sait'ten tepki geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin aşırı yapılaşma ve cami sayısındaki artışını sebep göstererek harekete geçtiğini belirten Sait, "Camilerden neden bu kadar çekiniyorlar, Türkiye Müslüman bir ülkedir" diyerek itiraz etti.
Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odasının da bu gibi konularda bazen siyasi davranabildiğini söyleyen Sait, "Bu odaların tarafsız olmasını ve mesleki görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Balçova'da 50 yıldır çözülemeyen imar sorununu EXPO Yasası ile çözdüklerini ifade eden Sait, "5 Haziran'da TBMM'de kabul ettiğimiz EXPO yasası 15 Haziran'da resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir, bu yasa ile mağdur olan Balçova'lı vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağladık, Balçovalılar bundan memnun, Belediye neden itiraz ediyor?" diye sordu.
"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, yapamadıkları ile değil, yaptırmadıkları ile öne çıkmaya çalışıyor" diyen Sait, "CHP zihniyeti işte böyle bir şey. Hem yapmaz, hem de yapana itiraz eder" dedi.
"Yeni yılda İzmir'de 'az iz' değil, çok iz bırakmak istiyoruz" diyerek Aziz Kocaoğlu'na göndermede bulunan Rıfat Sait, "Umarız EXPO'ya itiraz etmezler, ederlerse hiç şaşırmam" diye konuştu.
(OA-ERG-Y)

26.12.2012 14:09:01 TSI

Editör: Wan Haber