Ankara'da temaslarını sürdüren AK Parti Aday Adayı Zafer Şahin, Nokta Dergisi'ne konuştu. Sorumlu yazı işler müdürü Murat Kandemir, dergilerinin bölgeler bazında yaptığı değerlendirmelerin büyük önem arz ettiğini söyledi. Zafer Şahin isminin Van'da ön plana çıkmasının dikkatlerini çektiğini ifade eden Kandemir, “Kendisinin de bazı temaslar için Ankara'da olduğunu öğrenince röportaj teklifinde bulunduk” dedi.


Neden AK Parti’yi tercih ettiğine değinen Zafer Şahin, “Birçok neden var, fakat en önemlisi AK Parti'nin ayırmayan, birleştiren anlayışı. Geçmiş değerlerime bağlılığımı en iyi AK Parti ile ifade edeceğime inanıyorum. Siyasi anlamda ise benim için bir gönül işidir, her zaman başarı, hiçbir menfaat beklemeden gönül kanalı ile hareket etmekle mümkündür. Benim için içten, samimi ve dürüst tavır her şeyi çözmek için yeterlidir. Elbette siyasi bir tavır için, duygusal bir yaklaşımdan çok daha fazlası beklenmekte ve gereklidir. Bu noktada yakın, uzak tarihimizle ilgili gerekli donanıma sahip olduğumu düşünüyorum, kendi adıma bir eksiklik hissetmediğim için, yeterli özgüvene sahip olduğumu düşünüyorum. Bir kibir tuzağına düşmeyeceğime inanıyorum" dedi.


Van ile ilgili tespit ettiği eksiklikler ve projelerinden de bahseden Zafer Şahin, “Fiziki projelerden daha önemli gördüğüm, sosyal temelli toplumsal projeler bana daha elzem geliyor. Van'ın 15-20 yıl önceki olağan üstü bir mahalle samimiyeti, bugünlerde maalesef kalmadı. Van'ı ‘Vanlılık’ diye tabir ettiğimiz farklılıklara saygılı ve anlayışlı, kucaklayıcı yönünde geliştirmek için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Bunun dışında atılması gereken adımlar sırasıyla gelecektir. Şehrin genel görünümü ve tarihi yapısından uzaklaştırmadan modernize etmek; felsefi olarak düşünmek gerekirse altyapı sorununa radikal ve kalıcı çözümler bulunması için bulunduğum pozisyonun hakkını vermek istiyorum. Ayrıca Van Gölü'nün şehir merkezine entegresi ve Van'a yakışan bir sahil şeridi görünümü arzuladığım yapısal değişiklikler. Kısacası Van'ın doğasına aşığız ve istiyoruz ki bu güzelliği bütün dünya görsün. AK Parti ile büyüyen, gelişen, ayakları yere sağlam basan bir Türkiye'miz var artık.


Ülkemizde bu kadar güzel değişimler, köklü ve anlamlı devrimler yaşanırken, Van'ın bu oluşumun dışında kalmaması en büyük gayem olacaktır. Birlik ve beraberliğimiz olduktan sonra aşılamayacak sorun olmadığına inanıyorum. İnşallah rabbim nasip ederse; heyecanla, inançla, ilkelerimle ve tüm gönlümle AK Parti Van milletvekilliğine adayım” diye konuştu.

Editör: Wan Haber