Aday adaylığını açıkladıktan sonra çalışmalarına hız veren Şahin, Van’ın sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. Şahin, “Van'ı anlatmak öyle kolay değil. Yaşamak lazım, hissetmek gerek, aldığınız nefes gibi, yediğiniz yemek, içtiğiniz su gibi. Havasını, suyunu, insanını, eksiklerini, ekonomik ve sosyal gereksinimlerini iyi analiz etmek gerek. Bölge insanımızın içten, doğal adetlerine bağlı büyüklerine saygılı, küçüklerini seven, yıllardır kardeşten öte bir birine sarılmış koparılamayacak bir bağlılığı var” dedi.


Bu yola yarış için değil de hizmet için çıktıklarını ifade den şahin, “Bizler yarış için değil, hizmet için çıktık bu yola. Kardeşliğimizi perçinlemeye geliyoruz. Büyüyen Türkiye yolunda, yolcu olmaya değil, yol yapmaya, elimizi taşın altına koymaya, bölgemizi sorunlarını açık ve net bir şekilde çözüme kavuşturmaya geliyoruz. Rabbimin takdiri, milletimizin iradesi ile biz bu işe adayız Allahın izni ile Van'ın sorunlarından ziyade bizlerin hedefledikleri daha önemli aslında. Hedeflemek lazım, hedefe kilitlenmek üzerinde çalışmak ve başarmak lazım” şeklinde konuştu.


Van'da bir dünya harikası olan Van Gölü ve onun eşsiz sahillerinin olduğunu ifade eden Şahin, “Ayrıca yerli ve yabancı yatırımcıların göl çevresinde, Van ve çehresini değiştirecek, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretlerini arttıracak projelere öncülük etmek de bir başka hedefimiz inşallah. Doğası tarihi ve kültürü ile eşsiz güzellikte olan Van'da maalesef ki gençlerimizin sosyal ve kültürel etkinlikler yönünde vakit geçirebilecekleri yerler çok az nasip olursa bunlar hepsi bizim hedefimiz olacak. İnşallah bu hafta içi Van’daki seçim çalışmalarımızla son sürat hizmet yolunda ilerleyeceğiz. Biz Vanı, Vanlı’yı iyi biliyoruz. Kentimizin eksikleri, yarım yanlarını, hasret kaldığı şeyleri iyi biliyoruz ve Allahın izniyle hepsi için canla başla çalışacağız, çalışanlarında yanında yakınında olacağız inşallah. İnşallah Van'da siyasetin sıcak, samimi, içten yüzü olmaya geliyoruz. Bizim sevdamız Van, gücümüz iman” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Wan Haber