Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Özlem Yemişçi, büyükşehir statüsüne kavuşan Tekirdağ'ın her türlü imkandan maksimum derecede yararlanması için yoğun çalışmaları artarak devam ettirdiklerini söyledi.
Şehrimizin, yatırımların odağında bir cazibe merkezi olarak gösterilmesi, bütün Tekirdağlılar için gurur kaynağıdır diyen Yemişçi, "Günden güne yakalamış olduğu gelişim ivmesini pozitif yönlü olarak daha yukarılara taşıyan Tekirdağ, inanıyorum ki önümüzdeki süreçte Türkiye'nin en büyük metropolleri arasında yer alacaktır. Neye sahip olduğumuzu bilir, kapasitemizin ne kadar farkında olursak, ileriye dönük koymuş olduğumuz hedefler o kadar ulaşılabilir olacaktır" dedi.
Tekirdağ'ın yüzölçümünün yüzde 60'ının tarımsal faaliyete son derece uygun olduğunu belirten Yemişçi: "Bitkisel üretimde birim alandan alınan verimin, ülke ortalamasının epeyce üzerinde olması, hemşerilerimizin de bu konudaki bilincini apaçık ortaya koymaktadır. Ancak, ülke ortalaması hiçbir zaman bizim için bir başarı kriteri olmamalı, tam aksine daha fazlasını da yapabileceğimiz konusunda bizleri cesaretlendirmeli ve teşvik etmelidir. İlimizin yıllık 600 mm ortalama yağış alması, ekolojinin hayvansal ve bitkisel üretim için oldukça uygun olması, Tarıma dayalı sanayinin un, bitkisel yağ, süt ürünleri, dericilik, tekstil, içecek, hazır gıda gibi gelişmiş olması, bizi sayılı metropoller arasına sokmak için yeter de artar bile. Ayrıca ürettiklerimizin satışı noktasında, AB ülkeleri ve İstanbul gibi pazarlara yakın olmamız, diğer büyükşehirler arasında bizi oldukça öne çıkartır. Hizmet için çıktığımız bu yolda, karşılaştığımız hiçbir engellemeye ve karalamaya aldırış etmeden, hemşerilerimizin desteğiyle yürümeye devam ediyoruz. Halkımızın kendisi için yapılanları, sandıkta bizlere takdir ve teveccüh olarak sunması, siyasi rant ve menfaat çevrelerine karşı, vakur ve dimdik durma konusunda bizlerin azmini artırmıştır. Aslında sadece tarımsal verilere bakarak bile Tekirdağ,'ın yaşadığı gelişimi takdir eden halkımızın güveninin boşa çıkmadığı anlaşılabilir. 2002 yılında bizlere inanarak zirveye taşıyan Türk Halkına, iktidarımız döneminde icraatlarımızla teşekkür ettik. Rakamlar yalan söylemez gerçeğinden hareketle, 10 yıllık iktidarımız döneminde sadece Tekirdağ'da yaşanan büyük gelişmeleri gözler önüne sererek hemşerilerimizin de bizi iktidar yapmakla ne kadar isabetli karar verdiği noktasına dikkatlerinizi çekmek isterim. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerine göre Tekirdağ'da 2011 yılı içerisinde sadece tarım ürünleri olarak 64 Milyon dolar ihracat gerçekleştirilmiştir. İlimizde 2002 Yılında Tarımsal Destek 47,4 Milyon TL iken, 2012 yılında bu oran yüzde 272 artış göstererek 176,2 Milyon TL'ye çıkmıştır. 2003-2012 yılları arasında Toplam Tarımsal Destek 1,4 Milyar TL'dir. Hayvancılık sektöründe tablo daha mükemmeldir. 2002 yılında 2.4 Milyon TL Hayvancılık Desteği veriliyorken şehrimize, 2012 itibariyle 43,4 Milyon TL Hayvancılık Desteği verilmiştir. Artış tamı tamına yüzde bin 708. 2003-2012 yılları arasında verilen Toplam Hayvancılık Desteği ise 198,3 Milyon TL'dir" diye konuştu.
Yemişçi, "Tekirdağımıza 2006 2012 yılları arasında aktarılan hibe miktarı 7,6 Milyon TL'dir. Aynı yıllar içerisinde 45 adet Kırsal Kalkınma Yatırım Tesisi'ne kavuşmuştur. Son olarak Tarımsal Kredi kullanımına bakacak olursak, 2002 yılında toplam 13,1 Milyon TL tarımsal kredi kullanılıyorken, 31 Aralık 2012 itibariyle bu rakam 635,4 TL'ye çıkmıştır. İktidara geldiğimiz tarih olan 2002 yılında Tarımsal Kredi Faiz Oranı yüzde 59 seviyelerindeyken, 2012 yılında bu oran yüzde 0-7,5 aralığına kadar gerilemiştir. Kredilerin geri dönüşümüne gelince, 2002 yılında Ziraat Bankası aracılığı ile kullanılan Tarım Kredilerinin sadece yüzde 38 oranında geri dönüşümü oluyorken, 2012 yılında bu oran yüzde 98 seviyesine ulaşmıştır. Çiftçinin durumuyla ilgili felaket tellallığı yapmaya çalışanları rakamların yansıttığı gerçekle baş başa bırakıyorum" şeklinde konuştu.
Yemişçi sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geleceğin kalkınan, gelişen ve en üst seviyede refah seviyesine kavuşmasını arzu ettiğimiz Tekirdağ, bizlerin gece gündüz demeden çalışması ve sizlerin desteğiyle hedeflerinin hepsine birer birer ulaşacaktır. Çıktığımız bu yolda desteklerini bizden esirgemeyen değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum."
(SŞ-YHY-Y)

05.02.2013 20:16:57 TSI

Editör: Wan Haber