Akköprü ve Şemsibey mahallelerinden yaklaşık 400 kişilik bir gurup AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye desteklerini göstermek amaçlı, AK Parti Tuşba seçim irtibat bürosuna ziyarette bulundular. Ziyaretçileri AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu karşıladı. Ardından vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür eden, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, AK Parti hükümeti döneminde sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşlara geçmişi unutmamaları gerektiğini söyleyen Şabu, sosyal devletin AK Parti döneminde hayata geçirildiğini kaydetti. Bölgenin kanayan yarası olan bıçak parasının tarihe karıştığını ve artık kimsenin hastanelerde rehin kalmadığını anımsatan Şabu, “Bu günlerin unutulmaması gerekiyor. Eskiden ordunun bir devleti vardı şimdi ise devletimizin bir ordusu var’’ dedi.


Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Bu günkü katılımlarla daha da güçlendik, daha da zaferimize inandık. 30 Mart akşamı inşallah Tuşba ve tüm Van kazanacak. Bakın Hamdolsun öyle bir sürecinde her gün bakan milletvekilleri bizi ziyaret ediyor. Yerin kazandığımız açılış ve projelerimizin bu insanlar yapacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan siyasetin yetiştirdiği ender insanlar. Başbakan öyle bir takım kuruyor ki herkes babam gibi algılıyor ve bizde öyle partilerde siyaset yapıyoruz. Henüz 1.5 yıllıkken gelip iktidar oldu. Başbakan için muhtar olamaz denilen şu an dünya lideri oldu’’ dedi.


Başbakanı alternatif olamadığını da sözlerine ekleye Özgökçe.’’Memur maaşlarını bile alma kaygısı yaşıyorduk. Vatandaşlar yokluğa mahkûm ediliyordu. AK Parti öncesi dönemde icraatlar olmadığı için açılışlar birkaç kez yapılıyordu. Göl kenti olan Van’da şimdi gölün sıkıntılarından başka bir şey yaşamıyor. Bazı bölgelerin yüzde 90’ında ruhsat yok. Geldiğimizde cüzi bir ücretle ruhsatlama yapacağız. 1652 kodunu nedeniyle birçok yerde yapılanma olmuyor. Göreve geldiğimiz takdirde sıkıntıları kaldıracağız ve yerleşin alanı haline getireceğiz” şeklinde konuştu.


İşsizliğin İş-Kur işçilerine her türlü ağır işler yaptırılmasına rağmen belli bir süre sonra işten çıkarıldığını anlatan Özgökçe, ’’Bunların işlerin devamlılığı için Başbakana rapor sunacağız. TOKİ sorunlarında aktaracağız. Tuşba meslek edindirme kursları açacağız. Tekstil kent bir yıl kadar açılacak ve burada iş bulmaları için yardımcı olacağız. İş ve aş kardeşlik barış AK Parti ile gelecek. Bir yıldır kan yok, memleket huzur buldu. Bunu da AK Parti sağladı. Bu da 2001 yılında kurulan AK Parti programında var. Başbakanın elinin güçlendirmeleri gerekir. Eğer bir partiden size geliyorsa onlara ‘’Bize hangi projeleri yapacaksınız‘’ diye söyleyin. Diğer partilerin bir projeleri yok. Yaptıkları tek şey bir yerlere saldırmaktır. Bir binaya saldırmakla elinize ne geçer. Futbol maçında eğer bir takım hakeme saldırıyorsa biliniz ki o takım kaybediyor” dedi.


Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, ‘’Van eski Van değil. Tarihi günler yaşıyor. 3 dışişleri bakanı Van’da. Yarın bir Başbakan olacak. Van artık büyükşehirdir. Van insanını ne kadar kararını verdiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a vefa borcunu verdiğini şüphemiz yok. Kimsenin de şüphesi olmasın. Van halkı bir yılda 30 bin konutu nasıl teslim ettiği çok iyi biliyor. Marmara depreminde hükümet ne yaptı, bu günkü hükümetin ne yaptığını çok iyi biliyor. Bundan dolayı en ufak bir şüphemiz yok. Tuşba yeni bir yerleşim yeri ve bundan dolayı yeni yapılanmalar yapılacak. Bunun için harama karışmamış Fevzi Özgökçe, Menaf Keyifli, İbrahim Koç ve Osman Nuri Gülaçar gibi emin insanların elinde yapılanması gerekir. Bunun için üçlü olsu güçlü olsun diyoruz. Yanı ilçede Fevzi Özgökçe, Osman Nuri Gülaçar ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan diyoruz” dedi.


Berkin Elvan’ın ölümünü bahane ederek sokaklara dökülmesinin acısını paylaşmak olmadığı, Başbakanı yıpratmak olduğunu ifade eden Kayatürk, “Artık halk bunun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını, bunun bir operasyon olduğunu ve bununda dış bağlantılarını olduğunu ve içerde de taşeronları olduğunu biliyor. AK Parti 12 yıldır temiz siyaset yaptığı için ayakta. Geleceksiniz, telefonları illegal olarak dinleyeceksiniz, ayın biri ile 20’sindeki konuşmaları yan yana getireceksiniz sonra ben Müslüman’ım Allah’tan korkuyorum diyeceksiniz. Böyle bir Müslümanlık nerde var Allah aşkına biri çıksın bana anlatsın” şeklinde sözlerini tamamladı.


Konuşmaların ardından programlarına katılmak üzere seçim irtibat bürosundan ayrıldılar.

Editör: Wan Haber