Ak Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe seçim çalışmaları kapsamında beraberinde Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ve partililerle birlikte Yumru Tepe, Göllü, Güveçli, Yeşilsu, Halkalı, Yaylıyaka, Esenpınar, Tabanlı, Şahgeldi Köylerini ziyaret etti.


Yerel seçimler kapsamında ziyaretlerini sürdüren Özgökçe, köylerde düzenlediği toplantılarda vatandaşlarla sohbet etti. Görev ve hizmet düsturlarında her kesimden insana eşit mesafede bir yol izleyeceklerini belirten Özgökçe, el ele vererek Tuşba’nın çözülmeyecek hiçbir sorunun kalmayacağını, bunun içinde herkesin inandığı değerler doğrultusunda yapılacak hizmetlere destek vermesi gerektiğini vurguladı. Özgökçe, sahil boyunda yer alan köylerin imar konusunda çalışmalar yapacaklarını ve turizm açısında buralara yapılacak yatırımların önünü açacaklarını ifade etti. Bu köylerin de organik tarım noktasında üretim için çalışmalar yapılacağını ifade eden Özgökçe, “Tuşba bölgemiz de yer alan köylerimizin tarım faaliyetleri konusunda verimli topraklara sahip olduğunu, ancak şimdiye kadar burada süreklilik arz eden çalışmalar yapılmadı. Biz buradaki her türlü faaliyetlerde belediye olarak destekleyeceğiz. Bu bölge de yoğun olarak ağaçlandırma faaliyetlerine katkı sunacağız. Özellikle kadınlarımızın sosyal yaşamları noktasında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz olacak. Bununla beraber el sanatları kursları düzenleyerek sertifika çalışmalarımız olacaktır. Böylelikle kadınlarımız ekonomik hayata katkı sağlayacaklardır’’ dedi.


Köy okullarının temizlik ve bahçe düzenleme işlerini belediye olarak üstleneceklerini ifade eden Özgökçe, “Ayrıca camilerimizin temizliği gibi faaliyetlerinde, yollarımızın yapımı noktasında çalışmalarımız olacak. Köy içlerinde kilit parke taşları döşeyeceğiz. Köylerin su problemlerini çözeceğiz. Buradaki işsiz gençlerin istihdamı noktasında çalışmalarımız olacaktır. Son bir yıldan beridir bölgede kan akmıyor. Bun tüm halkımız için büyük bir kazanımdır. 30 Mart yerel seçimlerinden önce Gezi olayları ile birlikte 17 Aralık operasyonları ile bu süreç ve kazanımlar bertaraf edilmek istenmektedir. Bu sadece bir yerel seçim değildir. Bu demokratik kazanımların devamı için halkın hükümete ve istikrara sahip çıkma adına önemli bir seçimdir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Wan Haber