Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Osman Ören, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca il genelinde yapılacak 20 milyon liralık yatırımın programa alındığını söyledi.
Ören, gençlerin beden ve ruh sağlıklarının korunması için spora yönelmeleri gerektiğini, bunun sağlanması için Siirt'i sportif tesislerle donatacaklarını belirtti. Spor alanında yapılacak tesisleşme çalışmalarının çok verimli geçeceğini kaydeden Ören, şöyle konuştu:
"Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca il genelinde yapılacak 20 milyon liralık yatırım programa alındı. Programa alınan tesislerin bitmesiyle sportif tesis açısından çok iyi bir düzeye geleceğiz. Girişimlerimiz sonucu bu yıl birçok sportif tesisin yapımı programa alındı. Artık Siirtli gençler çok daha rahat ve modern tesislerde spor yapma imkanı bulacak. Programa alınan tesisler arasında gençlik merkezi, 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu, sentetik çim saha bulunuyor. Eruh ve Baykan ilçelerimize de birer sentetik çim sahanın yapımına başlanacak. En büyük ilçemiz olan Kurtalan'a da bir gençlik merkezi kazandırılacak."
(RÇ-YRT-CC-Y)

05.01.2013 16:33:57 TSI

Editör: Wan Haber