Geçen yıl evinde şehit edilen Aydın Muştu, şahadetinin birinci yılında Mollahasan Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı.

Anma törenine Muştu’nu ailesi, Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İlçe Müftüsü Nihat Koç ve ilçe halkı katıldı. Mezarı başında okunan Yasin Şerif ve duaların artından Mollahasan Mahallesi’nde bulunan evine geçen davetliler, aile fertleriyle bir süre görüştü.

Burada bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Vardar, “Üzücü bir olaydı. İnşallah bundan sonra üzücü haberlerle karşılaşmayız. Rabim hiçbir terör örgütüne fırsat vermesin. Devletimizi, milletimizi güçlü kılsın. Zaten bunu yapanların çoğu etkisiz hale getirilmiştir. Devletimiz hiçbir terörist kalmayana kadar bu mücadeleye devam edecektir ve Allah’ın izni ile devletimiz ve milletimiz sonunda muzaffer çıkacaktır. Geleceğimiz parlak ve güzel olacak. İnşallah bundan sonra hiçbir insanımız şehit olmaz. Allah Aydın Muştu’nun mekânını cennet etsin. Tekrar başınız sağ olsun” dedi. 

İl Başkanı Zahir Soğanda ise, Aydın Muştu’nun karşılık beklemeden yıllarca mücadele ettiğini belirterek, “Bu mücadelesi ülkemizin birlik ve beraberliği içindi. Huzur istiyordu bu memleket için, refah istiyordu, başka istediği bir şey yoktu. İstiyordu ki kanla, gözyaşıyla anılmasın, istiyordu ki bu memleketin çocukları okusun, istiyordu ki bu memleketin insanı huzur bulsun. Fakat memleketin huzurunu istemeyen emperyalist güçlerin maşası olan terör örgütleri maalesef yine kan kustular. Aydın Muştu geçen sene kahpece, adice, haince evinde gece yarısı çocuklarının gözü önünde şehit edildi. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Daha sonra İmam Şafii Camii’nde verilen mevlit ile anma töreni son buldu.(iha)

Editör: Wan Haber