AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Karagöz köyünü ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı ve partililerle birlikte Karagöz köyüne gidip Muhtar Haydar Küllü ve köylülerle görüşen Milletvekili Şahin, istişarelerde bulundu. Burada açıklama yapan Milletvekili Şahin, geçen hafta konu kendisine iletilir iletilmez önce Vali Vasip Şahin, ardından Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve diğer yetkililerle temasa geçtiğini belirterek, "Eğer patlama olunca toz duman ve yolların tahrip olması konusunda sıkıntılar olacağı bize iletildi. Elde edilecek gelir ve kazanım köylülerimizi sıkıntıya sokup yaşam şekillerini değiştirecekse, halkımızın yanında olduğumuzu yetkililere söyledim. Süreç yeniden değerlendirilecek. Yerinde tespit yapılacak. En doğru karar hep beraber verilecek. Köylü ve vatandaşlarımızdan istişare ederek sonuca varma düşüncesindeyiz. Vatandaşa rahatsızlık verecek bir durumun olmamasını istiyoruz. Yeniden kapsamlı bir çalışma yapılacak" dedi.
Muhtar Haydar Küllü ise, "1,5 aydır taş ocağı sorunu vardı. Milletvekillerimize ilettik. İnşallah iyi şekilde sonuçlanacağını ümit ediyoruz" dedi.
Merkez Karagöz köyünde taş ocağına ruhsat verilmesi nedeniyle köylüler, hayvan otlak alanlarının yok olacağı, suyun kaynağının zarar göreceği ve yollarının tahrip olacağı gerekçesiyle tepki göstermişlerdi.
(NA-Y)

18.02.2013 11:36:47 TSI

Editör: Wan Haber