Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, BDP'li belediyelere tepki göstererek, "Biz belediyelerin yapması gereken işleri, devlet olarak kendimiz yapıyoruz. Bakın Diyarbakır'a pislik içinde. En sonunda elime süpürge alıp, ben gidip sokakları temizleyeceğim" dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve Oya Eronat, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Milletvekili Cuma İçten, bu sorunları çözmek adına elinden gelen çabayı göstereceğini kaydetti. Diyarbakır'a zarar verenin yine Diyarbakırlılar olduğunu belirten İçten, eğer kalkınıp ilerlemek isteniyorsa Diyarbakırlıların öncelikle birbirlerini sevmeleri gerektiğini kaydetti. İçten, "Diyarbakır varken Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa'nın adı bile yoktu. Biz 30 yıl önce Türkiye'de ihracat yapan ilk 10 şehir arasına girmişiz. Yani Diyarbakır'dan dünyaya mal ihraç etmişiz. Ama gelinen süreçte Gaziantep, 7. Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) kurdu. Biz hala Diyarbakır'a 2. OSB'yi kurmaya çalışıyoruz. Eğer bu terör belası olmamış olsaydı, bu olaylar olmazdı. Burada olaylar olduğu zaman çocuklar kimin dükkanına taş atıyor. Benim, Ali'nin, Ahmet'in dükkanının camlarını kırıyorlar. Bir Diyarbakırlı diğer Diyarbakırlının dükkanına, arabasına taş atıyor. Biz kendimiz kendimize zarar vermekteyiz. Birileri buraya gelip ortalığı karıştırırsa hiçbir işadamı gelip Diyarbakır'a iş yapmaz, fabrika kurmaz. Biz diyoruz ki Diyarbakırlılar önce Diyarbakır'a sahip çıkacak. Öncelikle hepimiz birbirimizi seveceğiz, kucaklayacağız" diye konuştu.
Farklı fikirlere sahip olunabileceğini ancak bunun çatışmalara neden olmaması gerektiğini dile getiren İçten, eskiden Diyarbakır'da birçok inanç ve etnik kökenin çatışmasız bir şekilde bir arada yaşayabildiğini ifade etti. İçten, "Elbette ki farklı şeyler düşüneceğiz. Ama gelip aynı masada oturup yemek yiyeceğiz, kalkacağız. Daha sonra karşılaştığımızda tekrar selamlaşacağız. Eskiden Diyarbakır'da Hristiyanlar, Yahudiler, Süryaniler, Ermeniler, Kürtler hep beraber bir arada sevgi ile yaşıyorlardı. Şimdi tekrar eskisi gibi birbirimizi seveceğiz ki Diyarbakır'ı kalkındıralım, ekonomik anlamda güçlendirelim" ifadelerini kullandı.

"BDP'Lİ BELEDİYELER GÖREVLERİNİ YAPMIYOR"
Son 10 yılda yapılan çalışmalara bakıldığında bir anlamda değişimlerin yaşandığını aktaran İçten, BDP'li belediyelerin görevlerini yerine getirmediğini, onların yapması gereken işleri de kendilerinin yaptığını söyledi. Yaptıkları işlerde belediyenin yollarına taş koymaya çalıştığını savunan İçten, "Biz belediyelerin yapması gereken işleri yine devlet olarak kendimiz yapıyoruz. Belediyeler yapmıyor diye bize ne demiyoruz. Ben Diyarbakır'a 30 bin kişilik bir ikinci üniversite yapmak istiyorum ama onlar üç defa bu kararı engelleme girişiminde bulundu. Ben Silvan Barajı'nı tamamladığım zaman burada yüz binlerce işçi istihdam edilecek. Üniversite kavşağını yaptık. Bu kavşaktan bölgenin hiçbir ilinde yok. 10 tane daha kavşak projemiz devam ediyor. Bu aslında belediyenin görevi, ama onlar görevlerini yerine getirmiyorlar. Bakın Diyarbakır'a pislik içinde. En sonunda elime süpürge alıp, ben gidip temizleyeceğim. Ben bu şehri seviyorum. Bu şehir için çalışıyoruz. Kimsenin inancına ve görüşüne bakmadan ona hizmet etmeyi kendimize gaye etmişiz. Bu yolda ilerliyoruz" şeklinde konuştu.
Toplantıda muhtarlar, başlatılan barış sürecine milletvekillerinin de destek vermesini istedi. Cuma İçten ve Oya Eronat, bölge ve Türkiye'de barış ve huzurun tesis edilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi.
(MY-AKK-CC-Y)

04.02.2013 16:24:53 TSI

Editör: Wan Haber