AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, "İşsizlik bir gün ülkemizin en önemli sorunu olmaktan çıkacaktır" dedi.
Küçükaydın, İşkur Adana İl Müdürü Haşim Meydan'ı ziyaret etti. Küçükaydın, buradaki konuşmasında, Adana'da yılın her günü tarlalarda çalışılabileceğini belirterek, "Güneydoğu'dan ilimize gelen insanlar tarlalarda çalışırken bazıları işsiz gezdiklerini belirterek iş istiyor. Kalifiye işçilerimiz ise her zaman kendilerine iş buluyor" diye konuştu.
Önceden Saimbeyli gibi uzak ilçelerden gelenler İşkur'a kayıt yaptırabilirken bugün birçok belediyede İşkur büroları bulunduğunu söyleyen Küçükaydın, vatandaşların artık daha kolay iş başvurusu yaptırdığına dikkat çekti.
İşkur Müdürü Haşim Meydan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Meydan, fabrikaların öncede işçi seçerken bugün ise çalıştıracak eleman bulmakta zorlandıklarını bildirdi. Kalifiye eleman sıkıntısını gidermek için kurslar açtıklarını vurgulayan Meydan, "Sanayiye yönelik açtığımız doğalgaz gibi kurslarda kursiyer bulmada zorlanıyoruz. Bir bilgisayar ve ön muhasebe kursu açtığımızda ise yığılmalar oluyor" diye konuştu.
(ADN-Y)

13.01.2013 14:10:41 TSI

Editör: Wan Haber