Sabah saatlerinde seçim otobüsü ile sırayla Erenkent (Yeni TOKİ) ve Erdemkent (Eski TOKİ) mahallelerini dolaşan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar ile Edremit Belediye Başkan adayı İbrahim Koç adet gövde gösterisi yaptı. Berberinde bulunan partililerle birlikte mahalleri dolaşan adaylarının içerisinde bulunduğu seçim otobüsü mahallelilerin sevgi gösterisi nedeniyle sık sık durmak zorunda kaldı. Evlerinin cam ve balkonlarında AK Parti bayrakları ile sevgi gösterisini bulunan mahalle sakinlerinin bu gösterisini karşılıksız bırakmayan başkan adayları Gülaçar ve Koç, araçlarından inerek mahalle sakinleri ile sohbet edip, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Van’da katılacağı mitinge davet ettiler. Bu güne kadar yaptıkları seçim çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren Gülaçar, birlik ve beraberlik içerisinde bir seçimin yapılmasını dileğinde bulundu. 

Edremit Belediye Başkan adayı İbrahim Koç ise yaklaşık bir aylık seçim çalışması sürecinde çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmadıklarını ifade etti. Gittikleri her yerde ve katıldıkları her platformda sadece Edremitlilerin huzuru, güveni ve mutluluğu için büyük emeklerle hazırladıkları projelerini anlattıklarını söyleyen Koç, seçim sürecindeki bu sağduyulu davranışlarından dolayı halk tarafından takdir edildiklerini ve bugünkü sevgi selinin de bunun ispatı olduğunu anlattı. Hiçbir bir zaman şiddet yanlısı olmadıklarını ve tek amaçları hizmet olduğunun altını çizen Koç, ‘’Biz bu süreçte kendimizi seçmeme çok iyi ifade ettiğimizi düşünüyoruz. Çünkü bugün burada bizleri karşılayan bu kalabalıktan bunu anlıyoruz. Eğer siz kendinizi ifade edemeseniz sadece araç konvoyunuzun geçişini binlerce kişi karşılamaz. Allah’ın izni ile 30 Mart akşamı sandıklarda çıkacak olan oylar halkımızı özledikleri AK Belediyecilik hizmetlerine kavuşturacak’’ dedi.
 
Araçlarında inerek vatandaşları kucaklayan AK Parti adayları gösterilen yoğun ilgiden dolayı zaman zaman zor anlar da yaşadılar. Çocuk ve kadınlarında aralarında bulunduğu yüzlerce kişi tarafından karşılanan AK Parti adayları mutlu bir şekilde ayrıldılar.

1-008.jpg

2-010.jpg

3-016.jpg

4-014.jpg

5-012.jpg

Editör: Wan Haber