Seçim kampanyası kapsamında gittiği her yerde vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İbrahim Koç, yaşlıların sorunlarının giderilmesinde ve yaşam standartlarının yükseltilmesinde belediye olarak üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceklerini ifade etti. Van Düşünce Platformu üyeleri ile TOKİ’de yaşlıları ziyaret edip, sorunlarını dinleyen Koç, belediye başkanı olması durumunda yaşlılarla ilgili kapsamlı projeleri öne çıkaracaklarını söyledi.
 

“SOSYAL BELEDİYECİLİK”
Her insanın bir gün yaşlanacağını ve yaşlıların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Koç, yaşlılar için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Yaşlılar için modern standartlarda yaşam merkezi projelerinin olduğunu da vurgulayan Koç, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla çok şeyler yapmak istiyoruz" diye konuştu.

 

“PROJELERİMİZDE YAPTIM OLDU MANTIĞINA YER OLMAYACAK”
Yaşlıların boş zamanlarını değerlendirecekleri bir yerleri olmadığını ve bu konu üzerinde hassasiyetle durulmasının önem taşıdığının altını çizen AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İbrahim Koç, “Van genelinde yaşlılarımızın boş zamanlarını değerlendirecekleri yer konusunda büyük eksiklikler var. Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz bu konuyla ilgili hızlı ve etkin çalışmalar yürüteceğim. Yaşlılarımızın sosyal yaşamdan uzaklaşmadan huzurlu bir yaşam sürmeleri için hazırlayacağımız projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Bu projeleri de yaptım oldu mantığı ile değil Türkiye’deki örneklerini göz önünde bulundurarak yapacağız. Çünkü bir projeyi oluşturmadan önce örneklerinin mutlaka incelenmesi gerekir. İncelenmeden yapılan her çalışma işletilmesinin koordine edilememesi yüzünden atıl durumda kalacaktır. Biz Edremit’te göz boyamalı, atıl durumda kalabilecek hiçbir proje çalışmasını gerçekleştirmeyeceğiz. Belediye bünyesinde oluşturacağımız sağlık ekibi ile yaşlılarımıza ve muhtaç vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti sağlayacağız. Yaşlılarımızın tüm ihtiyaçları belediye bünyesinde oluşturacağımız fondan karşılanacak. Yaşlılarımızın ulaşım konusundaki sıkıntılarına da çözüm üreteceğiz. Çözüm üretirken minibüsçü arkadaşlarımıza maddi külfet oluşturmayacağız. Yapacağımız her çalışmanın, oluşturacağımız her projenin mutlaka uygulanabilirliği olacak” dedi.

Editör: Wan Haber