AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, "Aydın'da Büyükşehir ile ilgili olarak Kocaeli modelini uygulamak istiyoruz" dedi.
Nazilli'de düzenlenen iş adamlarını bilgilendirme konferansına konuk olan AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, işadamalrını bilgilendirdi. Nazillili işadamlarına Aydın'ın Büyükşehir olması ile kazanacağı ekonomik ve sosyal avantajları anlatan Kılınç, Uzun Yaşam Merkezi olarak başlatılan proje ile bölgenin markalaştığına da değindi. İşadamlarının bu markalaşmadan elde ettikleri ve edecekleri kazanımları da anlatan Kılınç, amaçlarının Aydın'ın toprağını korumak olduğunu belirterek, organik tarımın önem arz ettiğini ifade etti. Aydın'ın nüfusunun 1 milyonu geçtiğini belirten Kılınç; "Bursa'daki yapıyı Aydın'da da bekliyoruz ve bunun için çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz köylümüzün cebinde parası olması. Biz bunun için Nazilli'de 'Haydi Alış Verişe' kampanyası başlattık. Bu zamanında Türkiye genelinde de sürdürüldü. Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları sonucunda iyi tarım uygulamalarında Kuyucak ilçemiz, organik Tarım uygulamalarında ise Nazilli ilk sırayı aldı" dedi.
"İNSANI İYİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"
Büyükşehir ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Milletvekili Kılınç; "Aydın ilimiz sınırları içerisinde yaşayan halkımız arasında Aydın Büyükşehir olmasın diyenler var. Bunlarda halkımızı yanlış bilgilendirilmelerinden kaynaklanıyor. Hiç kimse mağdur olmayacak. Hiçbir kimse açıkta ve sahipsiz kalmayacak. Aydın'da şu anda çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bölgenin ilk barajı Kemer barajının doluluk oranı şu anda yüzde 100 oldu. Dandalaz barajımız su tutmaya başladı. Balkanların ve orta Doğunun en büyük eseri olan KOMER Kuşadası'da hizmete girdi. Jeotermel kaynaklar ve rüzgar enerjisi çok önemli. Bunlarda il sınırlarımız içerisinde mevcut. Hepsinden de faydalanmak istiyoruz. Nazilli PMYO. Eski binasını depreme dayanıksız oluşu nedeni ile yıktık. Şimdi yeni okul binamız yapılacak. 400 yataklı Devlet hastanemizin binası tamamlandı. Bu yıl nisan aylarında hizmete girecek. Güzelköy'de 200 dönümlük arazi üzerinde Kız Meslek Lisesi ve kampus yapılacak. Yine Sümer Kampus yakınında 500 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu yapılacak. Şunu hiçbir zaman unutmayalım Türkiye özel sektörün omuzları üzerinde yükseliyor. Kaynaklar iyi kullanılarak bu başarılacak. İnsanı iyi yaşat ki Devlet yaşasın. Artık kentlerin nüfusları yüzde 80'lere ulaşmıştır. Şu anda Avrupa zorlu ekonomik bir süreçten geçiyor. Ancak Ülkemizin böyle bir sıkıntısı yok. Göreceksiniz Aydın ilimizde Büyükşehir uygulamaları başladığında her şey daha iyi ve daha güzel olacak" dedi.
Konuşmasının ardından AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç'a Nazilli'ye ve Aydın'a verdiği hizmetlerden dolayı plaket verildi.
(ÜÖ-MB-İK)

18.02.2013 16:59:04 TSI

Editör: Wan Haber