AK Parti İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitinge, Vanlılar büyük katılım gösterdi. Binlerce kişinin katıldığı mitingde açılış konuşmasını yapan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, halkın gösterdiği yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Gittikleri her yerde vatandaşların, ‘Adayınız kim?’ sorusuyla karşılaştıklarını vurgulayan Aras, “Sizlerle karşılaşmış olduğumuz her mekanda, eğer iyi bir adayla gelirseniz, zafer AK Parti’nin olacaktır, demiştiniz. Biz de size söz vermiştik. Van’ın istediği, Van’ın evladı, Van’a kalbini verebilecek, hizmet edebilecek bir insanı, geçmişi pak, temiz, erdemli, her şeyden ziyadesi Allah’tan korkacak birini elbette getireceğiz, demiştik. Buradan bütün Vanlı kardeşlerimize, bütün ilçelere bir kez daha duyuruyoruz. İçinizden biri, sözünün eri, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Osman Nuri Gülaçar, size hayırlı olsun. Ben bu mahşer yerini gördükten sonra, inanıyorum ki bu mahşer, Allahın izniyle bizi doğru yola götürecektir. Zafer inananların, sizlerin, Vanlıların olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Mitingde bir selamlaşma konuşmasını yapan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Gülaçar’ın; Van Büyükşehir Belediyesi’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterildiğini ifade ederek, “Osman Nuri Gülaçar, şahsiyetiyle, kişiliğiyle, bilgeliğiyle, adam gibi adamdır. İnşallah Osman Nuri Gülaçar, seçildikten sona siz değerli Vanlı hemşerilerinin hizmetkârı olacaktır. Sayın başbakanımızın ifade ettiği gibi, biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Yarınlarımız aydınlık olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’de selamlaşma konuşmasında Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gülaçar’ın Van halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Mitingde bir selamlama konuşması yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de Van Belediyesi’ni eleştirerek, “180 trilyon borcu her gün anlatanların, bugün 780 trilyon borca belediyeyi nasıl getirdiklerini, hangi yolsuzlukları yaptıklarının hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ise, konuşmasına Kürtçe başlayarak, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve onun AK Parti hükümetleri, 10 yılda 80 yıla galebe çalacak bir devrim yaptılar. İşte bugün, dilimizi özgürce konuşabilmenin mutluluğunu yaşıyorsak bu onların eseridir. Hakkı teslim ettikleri için sizin adınıza ve kendi adıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmakla ağır bir yük yüklendiklerini vurgulayan Gülaçar, “Bir şehrin sorumluluğu, bir şehrin yükünü üstlendik. Biliyorum bu yük bu omuzlara ağır gelir ama eğer siz bu omuza omuz verir, bu omuza destek verirseniz Allah'ın izniyle biz bir daha kazanacağız. Eğer biz beraberce gayretli, samimi ve ihlaslı hareket edersek bu zafer Van’ın olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ülkede daha önce olan ret, inkar ve asimilasyon politikalarının artık tarihe karıştığını da sözlerine ekleyen Gülaçar, “Dün ret vardı, inkar vardı, asimilasyon vardı. Onların tümü bitti. Bu hükümet, bu ak kadrolar, önderleriyle, Recep Tayyip Erdoğan’larıyla bunu tarihin çöplüğüne gömdüler. Bizim şehrimizde, bizim bölgemizde devam eden bir korku duvarı, bir tehdit, bir sindirme politikası vardı. İşte bu gün bu aziz topluluk, bu duvarı yıkmak için geldi” şeklinde konuştu.

Van’ın artık değişmesinin zamanının geldiğini dile getiren Gülaçar, “Dünya değişiyor, Türkiye de değişiyor. Dolayısıyla Van’ında değişmesi gerekir. İstanbul’un, Ankara’nın, Kocaeli’nin Büyükşehir olduğunu gördünüz. Biz niye bir köy olarak kalalım. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli gibi olmak Van’ın da hakkıdır” dedi.

Siyaseti Allah’ın emrine göre yerine getireceklerini de sözlerine ekleyen Gülaçar, “Eğer siz inandıysanız biz bu şehri kazanacağız. Kimlik üzerinden sömürüye ‘ret’ diyoruz. Adaletle, doğrulukla ve dürüstlükle biz, bu şehre en doğruyu getireceğimize söz veriyoruz" dedi.

Miting, kalabalığın olaysız dağılmasıyla sona erdi.

""

""

""

""

""

""

""

""

""

""

Editör: Wan Haber