AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, BDP’li Van Belediyesi’ni eleştirerek, “Siz yatacaksınız yatacaksınız seçime 3 ay kala kalkıp buralara asfalt yapmaya başlayacaksınız, üstelik altyapıyı da hazırlamadan. Çünkü o kaldırım taşları 3 ayda bir değiştirilip birileri zengin oluyorsa, 10 yılda 15 yılda bir sökülmesi gereken o asfaltlar da 3 ayda 5 ayda bir söküldüğünü görüyoruz” dedi.

Gündemi değerlendiren Kayatürk, başta Vanlı hemşehrileri olmak üzere tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladı. Dünyanın 2007’de ekonomik krize girdiğini hatırlatan Kayatürk, “Türkiye’nin dışında neredeyse hiçbir ülke kolay kolay çıkmadı. Etrafımızda Ramazan Bayramı’nda, Kurban Bayramı’nda, bu mutlu günlerimizde maalesef bir ateş çemberi vardır. Bir taraf da Suriye’de 100 bini aşan insanı katleden bir diktatörün halen ayakta olması ve Mısır’da yüzde 52 ile iktidara gelen bir liderin darbe ile aşağı indirilmesine dünyanın ses çıkartmaması. Tabii dünyada masum halkın büyük sıkıntılar yaşaması, elbette biz Suriye’de Müslüman Kürt kardeşlerimizi ve bugün buranın Rojava Kürtlerini de unutmuyoruz. Çünkü AK Parti döneminde bütün Müslümanlar, bütün mağdurlar hükümetimiz için önemlidir. Başbakanımız Erdoğan, ekibi ile dünyadaki bu problemlerin çözümü için canla başla çaba göstermektedir. Amerika’ya da İsrail’e de bütün güçlere de çok açık, sert ve şeffaf bir tavır ortaya koymaktadır. Allah’a hamdolsun biz böyle bir lider ile böyle bir parti ile siyaset yapıyoruz. Ne kadar mutlu, ne kadar mesut olduğumuzu da buradaki partidaşlarımızın da aynı şekilde olduğunu biliyoruz” dedi.

“11 YILDIR AK PARTİNİN ATTIĞI ADIMLARI HEPİMİZ BİLİYORUZ”
AK Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetlerden de bahseden Kayatürk, “Tabii arkadaşlarımız ekonomiden, demokratik paketten bahsetti. Tabii bu demokratik paket çok önemli, tıpkı bir referandum gibi. 10 yıldır AK Parti’nin adım üzerine adım attığı gibi bir turnusol kağıdı ortaya koydu. Kimin ne olduğunu ortaya koydu. Ne oldu, AK Parti kimin ne olduğunu ortaya koyup halk için reform ortaya koydu. Daha paket açıklanmadan BDP çıkıp dedi ki, ‘burada lolipop çıkacak, kabak çıkacak’ dedi. Peki MHP ne dedi? ‘Burada ihanet çıkacak’ dedi. Allah’a hamdolsun hiçbiri çıkmadı. İnsanımızın onuruna yakışacak bir demokratik paket çıktı. Bugüne kadar AK Parti bunu yaptı ve bunu da devam ettireceğini çok açık net örneğini verdi. Ne dedi Başbakanımız, ‘bu attığımız ilk adım değil, son adım da olmayacak’ dedi. 11 yıldır AK Parti’nin attığı adımları hepimiz biliyoruz. Bir az önce milletvekilimiz bir vatandaşımızın buradan Mardin’e gittiği zaman ne kadar baskılar altında olduğunu söyledi. Ne dedi, bir onbaşı, bir çavuş, bir jandarmanın korkusunun bizlere neyi yaşattığını anlattı. Bugün maalesef Kürtlerin bu baskılardan kurtulması gerektiğini söyleyenler, Kürtlerin üzerine bir başka baskı kurmaya çalışıyor. Buna da Allahın izni ile halkımız izin vermeyecektir” diye konuştu.

“ALLAH’IN İZNİ İLE BİZ BU COŞKUYU TÜM BASKILARA RAĞMEN SANDIKLARA TAŞIYACAĞIZ”
Van’da yaşanan iki yıkıcı depremde AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmalardan da bahseden Burhan Kayatürk, “Allah’a hamdolsun AK Parti memleketimizde de çok güzel şeyler yaptı. Çok özet olarak tekrarlamaktan fayda olacak. Bir noktayı hatırlatmak istiyorum. Büyük iki deprem yaşadık. Peşinden 12 bin deprem oldu. Ne oldu peki, AK Parti her alanda reformlara imza attı. Ben depremin ikinci günü Erciş’de çok iyi hatırlıyorum 3 bin 950 kurtarma ekibi canla başla çalışıyordu. Çok kısa bir süre içerisinde 80 bin çadır geldi. Ondan hemen sonra 35 bin konteynır geldi. Bir yıl içerisinde 15 bin 350 konutumuzu Van ve Erciş’te teslim ettik. Sonra hızlı bir şekilde merkezdeki konutlar 17 bin 471’e çıktı. Neden, çünkü deprem olur olmaz kabinesinin yarısı ile 3,5 saat sonra burada olan bir Başbakan vardı. Çünkü burada bir yıl içerisinde 4 defa Van’ı yalnız bırakmayan bir Başbakan vardı. Bir yıl içerisinde 252 gün bir veya birden fazla Bakan buradaydı. Ben Çaldıran depremini anlatmıştım. Arkadaşlar bana ‘35 yıl önceki depremi anlatıyorsunuz’ dedi. Peki ya Kocaeli depremi. Başbakan kaçıncı gün oraya gitti. Hükümet ortada var mıydı, yok muydu? Allah’a hamdolsun biz böyle bir hareketin içerisindeyiz. Böyle bir siyaset yapıyoruz. Bugün hasat zamanı inşallah. Bugün büyük bir kalabalık yaşıyoruz. Coşku var. Allahın izni ile biz bu coşkuyu tüm baskılara rağmen sandıklara taşıyacağız. Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Bakın ortada çok büyük bir ayıp var. 54 gün burada seçim çalışması yaptık. Biz her gün burada saldırıya uğradık. 300 kişinin bizim üzerimize zorla gönderildiği dönemler oldu. Eğer bu dönemde böyle düşünülüyorsa, herkes ayağını denk alsın. İnsanımız buna artık izin vermeyecek. İnsanımızın iradesini baskı ile şiddet ile ele almak isteyenler bunun hesabını çok ağır bir şekilde sandıkta vermek zorunda kalacaktır. Şimdi gidin Edremit’e bakın, gidin Kalecik’e bakın, köylere bakın, tam anlamıyla kentler ve köy kentler meydana gelmiş” ifadelerini kullandı.

“GÖZ BOYAMAYA DA ALLAH’IN İZNİ İLE İNANMADIK İNANMAYACAĞIZ”
BDP’li Van Belediyesi tarafından yürütülen asfalt çalışmalarını da eleştiren Burhan Kayatürk, “Bugün mübarek bir gün, tam anlamıyla bir şey diyemiyoruz. Siz yatacaksınız yatacaksınız seçime 3 ay kala kalkıp buralara asfalt yapmaya başlayacaksınız, üstelik altyapıyı da hazırlamadan. Çünkü o kaldırım taşları 3 ayda bir değiştirilip birileri zengin oluyorsa, 10 yılda 15 yılda bir sökülmesi gereken o asfaltların da 3 ayda 5 ayda bir söküldüğünü görüyoruz. Dolayısıyla bizim insanımızın artık bunlara karnı tok. Kimsenin endişesi olmasın. Bu göz boyamaya da Allah’ın izni ile inanmadık inanmayacağız. Biz hazırlıklı bir şekilde büyükşehire, ilçelerimize hem belediye başkanlıkları noktasında hem de meclis üyelikleri konusunda hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bütün insanlarımızın bayramdan hemen sonra eğitimli, bilgili, toplumda iş yapabilecek belediye başkan adaylığı ve belediye meclis üyelikleri konusunda müracaat etmesi gerekmektedir. Kimsenin endişesi olmasın. Kapalı kapılar ardında belediye başkan adaylıkları belirlenmeyecek. Şeffaf olacağız, saydam olacağız, hiç kimseye adaletsizlik yapılmayacak. Bununla beraber çok başarılı, kaliteli arkadaşlarımız hem büyükşehre hem ilçe belediye başkanlıklarına müracaatlarını verdiler. ‘Biz hazırız’ dediler. Bizim bu noktada durumumuz çok iyi. Anketler gün geçtikçe AK Parti’nin yükselişini gösteriyor. Bununla beraber bu arkadaşlarımızın da birbirinden kaliteli olduğunu görüyoruz. A-B-C planlarımızda hazır bulunmaktadır. Teşkilatımız, genel merkezimiz elbirliği içerisinde olacaktır. Burada biz Van’ımıza başarılı bir hizmet getireceğiz. Üstelik büyükşehir çok büyük bir parada getirecek şehrimize. İlin yönetimi sıradaki belediyeler gibi değil. Bizim tahminlerimiz büyük bir para gelecek. Bu gelecek paranın emin ellerde olması ve sadece hizmet için gitmesi gerekmektedir. Buna da Van halkının dikkat edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber