İlçe merkezinde Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, partililer ve vatandaşların karşıladığı Kayatürk, AK Parti Çaldıran İlçe Başkanlığı'na geçerek muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Buradan Kılavuz köyüne geçen Kayatürk ve beraberindekiler, köyde büyük coşkuyla karşılandı. Mevlid-i Şerif’in okunmasının ardından Kayatürk katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında sık sık barış ve kardeşlik vurgusu yapan Burhan Kayatürk, ''Biz 10 yıllık süreçte izlediğimiz politikalarla ülkemizde barışı ve kardeşliği tesis etmek için var gücümüzle çalıştık. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkenin birlik ve beraberliği için büyük bir çaba sarf etti. Şunu açıkça söyleyebilirim, Başbakanımız taşın altına sadece elini değil bütün bedenini koyarak bizlere bu süreçte ilham kaynağı olmuştur. Bizlerde hükümetimizin bu politikasını kendi seçim bölgelerimizde uygulayarak barışı, huzuru ve kardeşliği perçinlemek için çaba gösteriyoruz. Kimse bizi çatışma, tehdit ve korkuyla sınamaya kalkmasın. Biz bu topraklarda barışın tesisi için ant içmişiz. Bütün siyasi partiler kardeşlik hukuku içinde siyaset yapmalıdır. Şiddetten, kandan uzak duran herkese kapımız açıktır. Bir problem varsa gelin oturup konuşalım ve çözüm yolu ne ise beraber bulalım. Kavga, kin ve çatışmadan kimseye yarar gelmez. Bu halkın tek isteği hizmet ve yatırımdır. Bu ilçede vatandaşın isteklerine cevap verecek potansiyele sahip idareciler var. İki dönemdir sizlerin tercihiyle belediye başkanlığı görevini yürüten Sayın Ferman Yıldırım yaptığı çalışmalarla arzu ettiğiniz birçok şeyi ilçenize kazandırmıştır. Çaldıran ilçesi bu çalışmaların meyvelerini almaya başladı. İlçeniz sadece Van'da değil, Doğu ve Güneydoğu'da şehir planı, proje ve hizmetler bakımından en iyi ilçelerden biri konumuna gelmiştir. Bizim böyle siyasetçilere her zaman kapımız açıktır. Kendisini sizlerin huzurunda tebrik ediyorum'' dedi.

""

Mevlit yemeğinin yenilmesinin ardından Burhan Kayatürk ve misafirler, sünnet edilen Kaan'a hediyelerini taktı. Tören sonunda vatandaşlarla tek tek vedalaşan Kayatürk ve beraberindekiler köyden ayrıldı.

Sünnet törenine Kayatürk'ün yanı sıra Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, Jandarma Bölük Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Hasan Hüseyin Görgün, kanaat önderleri, aşiret büyükleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

""

Editör: Wan Haber