Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Kılıçdaroğlu’nun Gezi olayları sırasında 'ey hükümet gençlere kulak ver' dediğini belirterek, “Şimdi de ben sana sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkenin gençlerine güven, onlara kulak ver” dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen Kaya, ilk olarak Gevaş ilçesini ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Daha sonra Van’da partisinin il seçim bürosunu ziyaret eden Kaya, 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değindi.

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasının Türkiye’nin istikrarı ve güveni için önemli olduğunu dile getiren Kaya, "Bu teklifte iki önemli şey olacak. Birincisi millet iktidar olacak. Sandığa gittiğimizde bir partiye oy veriyoruz ve milletvekili seçiyoruz. İşte bu sistem değişiyor. Bundan sonra sandığa gideceğiz ve iki oy kullanacağız. Birini Cumhurbaşkanlığı birini de milletvekillerine kullanacağız" dedi.

Konuşmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni sistemle ilgili açıklamalarını eleştiren Kaya, "Şimdi diyorlar ki '18 yaşındaki gençlerden parlamenter olur mu?' Sayın Kılıçdaroğlu'ya sormak istiyorum. Ey Kılıçdaroğlu, Gezi olayları olurken, Gezi’den muhtıra çıkartmaya çalışırken, 'ey hükümet gençlere kulak ver' demiştin. Şimdi de ben sana sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkenin gençlerine güven, onlara kulak ver. Gençler; 18, 19 ve 20 yaşında bu vatan için ölüyorlar. Sen onlara önem ver ve kadir kıymetlerini bil. Yoksa bu gençler sana bir ders verecekler” ifadelerini kullandı.

16 Nisan’da ‘hayır’ kullananların gideceklerini bildikleri için korktuklarını vurgulayan Kaya, “Hayırcılar neden bu kadar bağırıyorlar biliyor musunuz? Çünkü kaybeden gidecek. Bu milletin yüreğinde taht kuranlar, bu millete benzeyenler, milletle bir olanlar ve millete yoldaş olanlar siyasette kalacak, diğerleri hepsi gidecek. Kılıçdaroğlu'nun da bu kadar bağırmasının nedeni 8'inci kez kaybederse bir daha aday olma şansı kalmayacağı içindir" şeklinde konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber