AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Tunçbilek'te faaliyet gösteren Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) giderek Müessese Müdürü Aziz Tığ'ı makamında ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Ziyarette bir açıklama yapan Milletvekili Vural Kavuncu, Tunçbilek'te bir bacanın daha tütmeye başladığını dile getirerek, "Santralımızdaki 3. ünite; ekibin üstün gayretleriyle ve de EÜAŞ Genel Müdürlüğünün insiyatifiyle birlikte devreye girdi. Şu anda deneme çalışmaları devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde de tam faaliyete başlayacak" dedi.
65 megavatlık bu santral ile birlikte 300 megavat olan kapasitenin 365 megavata çıkacağını belirten Kavuncu, "Böylece yüzde 20'lik bir kapasite artışı oluyor. Elbette bu ülkemiz için oluşturduğu katma değer açısından son derece önemli. Aslına bakarsanız Tunçbilek bugüne kadar ülke ekonomisine ve gelişmesine 50'li yıllardan itibaren büyük katkı vermiş ve ülke için çok önemli basamaklardan bir tanesi" diye konuştu.
Kavuncu, "Çevreye uyum açısında da önemli gelişmeler var. Geçen sene teknolojik arıtma tesisinin yapımı son aşamasına gelmişti. Bu dönem içerisinde bitirildi. Biz bugün yerinde inceledik. Gerçekten gelişmiş bir laboratuar ve arıtmaya birlikte artık suyumuzu kirletmeden temiz bir şekilde tekrar doğaya geri vermek durumundayız" ifadelerini kullandı.
Santarların bacaları hakkında da bilgiler veren Kavuncu şunları söyledi: "Bacalar konusunda dünya standartlarına ulaşabilmek için ciddi çalışmalar yapılmış ama değişik nedenlerden dolayı mesafe katedilememiş. Elektro filtre ihaleleri 1-2 ay içerisinde yenileniyor. Bunların teknik şartnameleri yurt dışında ve TÜBİTAK tarafından hazırlanıyor. Ayrıca bundan sonra yine özellikle sülfürik asit azaltması yönünde yeni çalışmalar da yürütülecek."
Bu santralların bir yandan çalışırken bir taraftan da çevreye herhangi bir zarar vermemesi anlamında çalışmaların devam ettirilmesini istediklerini dile getiren Kavuncu, "Geçen sene toplam 12 iş kazası tespit edilmiş. Bunların pek çoğu küçük vasıflı nitelikte. Büyük bir yaralanma olmadı. 800 kişinin çalıştığı bir müessesede iş kazaları oranlarının azalmış olması burada bir başarının olduğunu gösterir. Ancak yeni iş güvenliği yasası ile biz bu rakamları sıfırlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
(İÖ-EFE)

28.01.2013 12:01:17 TSI

Editör: Wan Haber