AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, 2012 yılında yapılan çalışmalar ve 2013 yılı planları hakkında değerlendirme yaptı.
8 Ocak 2012'de yapılan kongreyle tekrar ilçe başkanı olarak görev aldığını belirterek söze başlayan AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Bu süreçten sonra hem teşkilat çalışmaları hem de Zonguldak'a yapılan hizmetler ilgili siyaseten üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmek üzere arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza başladık. 2012 yılı özellikle Zonguldak için hakikaten önünü açacak projelerin ilk adımını atmış olduk. Ulaşımda; demir yollarının ray ve sinyalizasyonu ile ilgili ihale yapıldı. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tamamlanarak Zonguldak halkının ve Karabük'teki yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Şehrimiz açısından trafik problemini çözecek Mithatpaşa Tüneli'nin ihalesi tamamlandı. Duble yol çalışmaları kapsamında, Kozlu-Ilıksu arasındaki duble yolun ihalesi de yapıldı. Şu anda orada çalışmalar devam ediyor. Üzülmez 1 ve Üzülmez 2 ile Sapça tünelinin ihaleleri yapıldı. Şuanda süreç devam ediyor, çalışmalar başladı. 2014, 2015 yılına kadar komple hem Zonguldak-İstanbul arası hem de Zonguldak-Ankara arası duble yol çalışmaları ve tünellerin biteceğini düşünüyorum. Bizler de teşkilat olarak bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Şehrimiz açısından çok önem arz eden yine Ulaştırma Bakanlığı'mızın bünyesinde bulunan hava alanının Kasım ayında tekrar seferleri başladı. Biz de özellikle teşkilat olarak hem kamuoyuna duyurmak üzere hem de hava yolunu desteklemek amacıyla milletvekilimiz Özcan Ulupınar ile birlikte bir Trabzon seyahati gerçekleştirdik. Hava alanı şehrimiz açısından çok önem arz ediyor. Buradan hem sivil toplum örgütlerinin hem de vatandaşlarımızın, bu hava alanımıza destek vereceğini düşünüyorum. Hep birlikte Zonguldak'ı kalkındırmamız gerektiğini düşünüyorum. " dedi.
EĞİTİM HİZMETLERİ
Sadece ulaşımda değil diğer alanlarda da 2012 yılında birçok yenilikler yapıldığına dikkat çeken Karaduman, şöyle devam etti: "Eğitimde 4 4 4'e geçtik. Biz ve gelecek nesiller için bu sistemin hayırlı olacağını düşünüyorum. Bunun yanında süt dağıtımı yine 2012 yılında başladı. Tüm Türkiye'de ilkokul öğrencilerimize şuanda süt dağıtımı yapılıyor. Elektronik anlamda da okullarımız da şuanda tablet bilgisayarlar dağıtıyoruz. Bu kademeli ve aşamalı bir şekilde bir ve iki yıl içinde bütün öğrencilerimiz bu hizmetten faydalanacaklar. Bununla birlikte hem eğitimde kaliteyi sağlamış olacağız hem de kitap yoğunluğunu kaldırmış olacağız. Bu arada, eğitimde yine kılık kıyafet serbestliğine geçtik. Bu konuda bazı kesimler olumsuz yorum yapıyorlar ama; üniversitede okuyan öğrencilerimiz nasıl serbest kıyafetle okula gidebiliyorsa, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerimizin de aynı şekilde, serbest kıyafetle okullara gidip orada eğitim görmesi, ülkemiz açısından gelecek nesiller için çok iyi olacağını düşünüyorum."
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HAZİRAN'DA HİZMETTE
Sağlık alanında yapılan çalışmaları anlatan Karaduman, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ihalesinin yapıldığını, bu yılın Haziran ayında hizmete açılacağını söyledi. Bu çalışmanın takipçisi olduklarını belirten Karaduman, 2012 yılından daha fazla hizmet yapabilmek için hem teşkilat hem de Zonguldak için elimizden ne geliyorsa 2013 yılında da bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) binasının ihalesi 2012 yılında yapıldı. Şuanda temelini atma aşamasına geldik. 2013 yılında bu inşaat devam edecektir. Önümüzdeki süreçte bu bina da Zonguldak halkımızın hizmetine girecektir. Birçok kurumla uyum içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'müzün yürüttüğü projeler var; sevgi evleri. 2013 yılında bu sevgi evleriyle ilgili de inşallah ilk adımı atacağız. Kadın sığınma evimiz için de çalışma yürütülüyor. Bizler elimizden geldiği kadarıyla bu hizmetlere aracılık yaptık, köprü vazifesi kurarak hem insanlarımıza yardımcı olmak için hem de Zonguldak'ımıza yapılacak hizmetlerde işin tamamlanması için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Zonguldak istediği, arzu ettiğimiz noktaya geleceğini umut ediyorum. 2013 yılının da yaşayan vatandaşlarımıza hem de bu ülke içinde bu dünyada yaşayan İslam alemine,bütün vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum ben" dedi.
(SA-ÖA)

05.01.2013 16:23:05 TSI

Editör: Wan Haber