AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında, İdris Bal'ın 'basında çıkan ve parti politikalarına aykırı açıklamaları' nedeniyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi kararı alındı.
 
'DERSHANE AÇIKLAMALARIM TETİKLEMİŞ OLABİLİR'
Bal, konuya ilişkin soru üzerine, disipline sevk edildiğini bir arkadaşının söylediğini, şu ana kadar kendine bir tebligat yapılmadığını kaydetti. Yaptığı açıklamada Bal, şu ifadeleri kullandı:
 
'Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir. Yapacak bir şey yok. Bizden kaba bir sözcük çıkmaz. Doğrudur, fikri anlamda bazı kaygılarımız var. Bunun, 'parti demokrarisi içerisinde, demokrasinin o temel sınırları içerisindedir' diye düşünüyordum. Demek ki arkadaşlar başka türlü düşünmüşler ve disipline göndermişler. Bakarız artık. Ona göre değerlendirme yaparım.'
 
İSTİFA MI EDECEK?
'Değerlendireceğim' söznü istifa anlamında mı söylediniz?" sorusuna ise Bal, 'Şu anda verilmiş bir karar yok. Bilmiyorum. Bana tebligat bile yapılmadı. Neyle suçlandığımı da bilmiyorum. Şu anda istifa düşünmüyorum, duruma bakacağım' cevabını verdi.
 
BAŞBAKAN'A TWITTER'DAN CEVAP VERMİŞTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Salı günü düzenlediği son grup toplantısında "Korkuyla büyük devlet olunmaz" demişti.
 
AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal ise Erdoğan'ın bu sözlerine Twitter'dan 'Korku ile büyük devlet olunamayacağı gibi, hesapsız, plansız, günübirlik küçük hesaplarla büyük devlet olunamaz ancak büyük hatalar yapılır' şeklinde yanıt vermişti.
 
GEZİ OLAYLARINDAN BERİ TERS DÜŞÜYOR
İdris Bal'ın AK Parti'yle ters düştüğü ilk konu Gezi olayları olmuştu. Başkanlığını yaptığı Avrasya Global Araştırmalar Merkezi (AGAM) tarafından hazırlanan "Taksim Olayları Analizi" raporunda, Başbakan'ın 'yanlış bilgilendirildiği' ve 'gereğinden fazla biber gazı kullanıldığını' ifade etmişti.
 
Bal, çözüm süreci konusunda hazırladığı raporda da, 'sürecin olumsuz sonuçlanma ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini' vurgulamıştı. Raporda, 'kötü senaryo' olarak da, 'birleşik Kürdistan'ın kurulabileceğine' dikkat çekilmişti.
Editör: Wan Haber