AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün İslam dinine hakaret ettiğini öne sürerek, "Kürt halkını dinsizleştirmek istiyorlar. Kürt halkını din ile karşı karşıya getirmek istiyorlar" dedi.
Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki AK Parti teşkilatında partililerle bir araya gelen İçten, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın 25 Kasım 2012 tarihinde sarf ettiği, "Dinimizde 'kadının omzunda, boynunda şeytan yuva yapar, 15 günde bir o yuvayı dağıtmak gerekir' deniyor. Yani, 15 günde bir kadının omzunda, yuva yapan şeytanı dağıtmak için, şiddet uygulamak ve dövmek gerekir' deniliyor. Biz kadınlar, bu tür şiddetin meşrulaştırma politikalarına karşıyız" sözlerine tepki göstererek, BDP'nin halkı din ile karşı karşıya getirmek istediğini ileri sürdü.
Hani halkının buna sessiz kalmaması gerektiğini savunan İçten, bu sözlerin gerçeklik payının olmadığını söyledi. İçten, "Hiç öyle bir hadis duydunuz mu bugüne kadar? Öyle bir ayet var mı? Niye Diyarbakır milletvekili İslam'a hakaret ediyor? Niye iftira atıyor? Niye siz buna sessiz kalıyorsunuz? Ben de onu size şikayet ediyorum. Böyle insanların Diyarbakır'dan oy alması doğru değil arkadaşlar. Çünkü Diyarbakır peygamberler, sahabeler, şehri değil mi? Hani muhafazakar değil mi" diye konuştu.
Ahmet Türk'ün 17 Ekim 2012 tarihinde Diyarbakır'da düzenlenen 'Uluslararası Yezidi Konferansı'nda' Yezidilerden özür dilemesini de eleştiren İçten, Türk'ün İslam'a iftira attığını iddia etti. İçten, "Ahmet Türk çıkıp ne diyor, diyor ki, işte 'Halid Bin Velid Yezidileri katletmiştir'. Halid Bin Velid, Yezidileri katletmedi. Ve diyor ki 'ben bir Kürt olarak Yezidilerden özür diliyorum'. Peki Halid Bin Velid ne zaman yaşadı? 650 yılında. Yezidilik ne zaman gelmiş? 1070 yılında. Ey Ahmet Türk, Yezidilik dini doğduğu zaman Halid Bin Velid vefat etmişti, yoktu ortada. Sen İslam'a niye iftira atıyorsun? Demek ki birilerinin derdi nedir; Kürt halkını dinsizleştirmek istiyorlar arkadaşlar. Kürt halkını din ile karşı karşıya getirmek istiyorlar. Siz dininize sahip çıkacaksınız, değerlerinize sahip çıkacaksınız. Burada istediklerinizin hepsi olur. Yol da, okul da yapılır. Su, elektrik de getirilir. Ama dinimiz giderse geri gelmez. Hangi milletvekili sizin dininize hakaret ediyorsa, küfür ediyorsa, gidin dininize sahip çıkın, buna da müsaade etmeyin. Bunu takip edin. Dolayısıyla burada size görev düşüyor. Yarın size gelip oy istediklerinde 'niye benim dinime, hadisime, Kur'an'ıma, benim büyük İslam komutanı Halid Bin Velid'ime hakaret ettiniz' diye sizin hesap sormanız lazım" şeklinde konuştu.
BDP'nin din karşıtı propaganda yaptığını iddia eden İçten, "Din karşıtı propaganda yapıyorlar. Bakın ben geliyorum halkımla beraberim, hesap veriyorum, ama kardeşim diğerlerinin de aynı şeyi yapması gerekmez mi? AK Parti'li milletvekilleri bunu yapıyor. Benim diğer milletvekili arkadaşlarım diğer ilçelerde toplantı yapıyor. BDP milletvekilleri Ankara'da ne yapıyor; purosunu yakıyor. Demek ki birilerinin derdi nedir? Birilerinin derdi Kur'an'dır. Rahatsız oluyorlar" ifadelerini kullandı.
(MY-YRT-AŞ-OK-Y)

19.02.2013 11:50:10 TSI

Editör: Wan Haber