Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ilçe köylerin sorunlarını dinlemek amacıyla başlattığı toplantılara bu hafta da devam etti.
Cuma günü Bağlar ve Kayapınar merkez ilçe köylerine bağlı muhtarla bir araya gelen İçten, Cumartesi günü Bismil, Pazar günü Hazro ve Pazartesi günü de Hani içlerinin köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlarla toplantıdan önce Hani AK Parti İlçe Başkanlığı'nda vatandaşlarla bir araya gelen İçten, bu sorunu tek başlarına çözemeyeceklerini aktararak, ortada bir yangın olduğunu ve bu yangını söndürmek için vatandaşların da bir barak su alıp bu ateşe dökmeleri gerektiğini söyledi. İçten, "Bu bizim askerimiz, polisimiz şehit olmasın diyoruz. Bu dağdaki çocuklarımızda atık ölmesin diyoruz. Bu çocuklarda geri gelsin diyoruz. Geçen dönemlerin tamamında hiçbir hükümetin yapmadığını şimdi sayın başbakanımız yapıyor. Mardin'deki konuşmasını dinlediniz. Ne dedi; dedi ki biz bu işi çözeceğiz. Çözeceğiz ama siz olmadan bunu yapamayız. Hepiniz yardımcı olacaksınız. Bu bir ateştir. Ortada bir yangın var. Siz de elinize bir bardak su alıp o ateşe atıp söndürmeye çalışacaksınız. Bu kadar zor değil bunu yapmak. Herkesin gücü kendi etrafındakilere yeter. Eşine, çocuğuna, komşuna yeter. Siz çıkın deyin ki, kardeşim bu çocuklar boşu boşuna dağdadır. Bu çocuklar silahları bıraksınlar" dedi. Kendi sorumluluk bölgesi olmadığı halde belediyenin işlerini üstlenip, Hani'nin su problemini çözdüklerini kaydeden İçten, 1975 Lice depreminde yalpan deprem konutları sorununu da kendilerinin çözdüğünü ifade etti.
Vatandaşlara, daha güzel bir Hani istemeleri durumunda belediyeyi AK Parti'nin eline vermesini isteyen İçten, "Biraz önce gezdik işte. Ne yol var ne kaldırım. Birazcık yağmur yağdı, hemen rögarlar taşmaya başladı. Her taraf pislik içinde. Bunun önüne geçmenin tek yolu Hani Belediyesi'ni AK Parti'ye vermenizdir. Hani'de devlet hastanesi yaptık. Sekiz tane doktorumuz şu anda görevleri başında. 10 tane okulu projeye aldık. Gelecek yıl bir tane İmam Hatip Ortaokulu ve bir İmam Hatip Lisesi'nin temelini atacağız. Ben buradan şunu söylüyorum. Sayın Baydemir, Hani halkına verdiğin sözü yerine getir. Halk tarafından bize gelen şikayetler içerisinde en göze çarpanı, Hani Belediyesi'nde çalışan işçiler, işe gelmediği halde maaşlarını alıyorlarmış. Bu şikayeti bize Hani halkı yapıyor" diye konuştu. Ardından esnafları dolaşan İçten, Hani çarşısında bulunan tüm esnafla tokalaşarak, Ulu Cami'de öğlen namazı kıldı. Öğlen namazının ardından, Hani Kaymakamını ziyaret eden İçten oradan, İlçe Emniyet Müdürü'ne ziyarette bulundu. Daha sonra Köy muhtarlarıyla bir araya gelen içten, onların sorunlarını dinledi.
İçten daha sonra, Hani Devlet Hastanesi ve Hürriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
(MY-YRT-AŞ-Y)

19.02.2013 14:01:27 TSI

Editör: Wan Haber