AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türkiye Küçük Millet Meclisi Şubat ayı ortak raporunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Her ay düzenlenen bu toplantılara devamlı katılan bir milletvekili olduğunu belirten İçten, Diyarbakır'da yapılan küçük millet meclisi toplantılarına MHP ve CHP milletvekillerini de davet etti.
Ak Parti iktidarının bölgedeki Kürt sorununu bitirdiğini ifade eden Cuma İçten, var olan sorunun terör olduğunu söyledi. İçten, "Bunu tüm dünya görüyor, biliyor. Bunu çözecek tek merci meclis çatısıdır. Müzakereyi mecliste seçilmişlerle yaparız. Mücadeleyi de bölücü örgütle yaparız. Türkiye Küçük Milet Meclisi "Şubat Ayı Ortak Raporu"nun sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılması adına bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayım. Diyarbakır'da her ay düzenlenen Türkiye Küçük Millet Meclisi toplantılarına devamlı katılan milletvekillerinden biriyim. Ayrıca; Ak Parti Milletvekili olarak Diyarbakır'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile sürekli bir araya geliyorum. Biz, siyasi ve ideolojik düşüncesi ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan herkesi davet etmemize rağmen bazı sivil toplum kuruluşları "davete icabetin farz olduğu" gerçeğini bir kenara iterek hep geri çevirmişlerdir. Buradan davetimize icabet edip bizleri onurlandıran tüm STK'lara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Türkiye Küçük Millet Meclisi toplantıları bu anlamda çok önemli. Bu toplantılara her kesimden düşünce katılıyor. Ben de şahsım olarak bu toplantılara katılmaktan memnuniyet duymaktayım. Bu vesile ile Diyarbakır ve Bölge sorunlarını yerinde görüyor ve duyuyoruz. Bilmediğimiz bir şey varsa öğreniyoruz" dedi.

"CHP VE MHP DİYARBAKIR'DA FİKİRLERİNİ ANLATSIN"
Türkiye Küçük Millet Meclisi tarafından yapılan toplantılarla bu değişik fikirleri dinleme ve farklı ideolojik siyasi görüşlere de hizmetleri anlatma fırsatı bulduklarını anlatan İçten, bu toplantıların olmaması durumunda bu kadar renkli düşünceleri bir arada tutmanın ve bir araya getirmenin güç olduğunu söyledi. İçten, "Bu da TKMM'nin ne denli önemli bir hareket olduğunu göstermektedir. Gönül isterdi ki farklı siyasi partilere mensup milletvekilleri ve belediye başkanları da bu toplantılara iştirak etseydi. Maalesef onları görmek samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Ak Parti milletvekilleri olarak bizler tüm düşüncelere saygı göstermekteyiz. Elbette farklı görüşler olacak ve her kesim düşüncelerini bu tür ortamlarda özgürce ifade edebilmelidir. Ama katılarak kaçmayarak bunu yapmak toplumun yararına olacaktır. Öyle kapalı kapılar ardından nutuk atmak kolaydır. Bu anlamda Diyarbakır'da yapılan Küçük Millet Meclisi Toplantıları'na MHP ve CHP milletvekillerini davet ediyorum. Önemli olan çıkıp herkesin önünde fikrini düşüncesini beyan etmektir" diye konuştu.

"VAR OLAN SORUN KÜRT SORUNU DEĞİL, TERÖR SORUNUDUR"
Türkiye'de Kürt sorununun olmadığına vurgu yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, sorunun terör sorunu olduğunu belirtti. İçten "Ak Parti iktidarından önce özellikle Diyarbakır'da bu çeşitlilikte görüşlere sahip insanları bir araya getirmek imkansızdı. Hatta hayalden öteye geçmezdi. Ülke ya da insanlık yararına bir fikir beyan edilse konuşan kişi faili meçhul cinayetlere kurban gidiyordu. Ama bugün hamd olsun, bunlardan eser yok. Herkes istediği düşüncesini istediği şekilde ortaya koyuyor. Bugün şükürler olsun ki, demokratikleşme ve özgürlükler adına iktidarımız tüm engelleri kaldırmıştır. Diyarbakır başta olmak üzere tüm Türkiye bu değişimi hissetmektedir. Bugün şunu rahatlıkla görüyoruz; TKMM toplantılarında ve bizlerin düzenlediği toplantılarda kanaat önderleri ve STK'lar bunu itiraf ediyorlar. İktidarımız bölgede en büyük problemlerden olan Kürt sorununu bitirmiştir. Var olan sorunun Kürt sorunu değil, terör sorunu olduğunu herkes, bütün dünya görmektedir. Bunu da meclis çatısı altında halkın iradesiyle, inşallah çözeceğiz. Bu ay içinde İmralı görüşmeleri masaya yatırılmış ve özelikle Diyarbakır'da bulunan STK'lar bu sürecin devam etmesi gerektiğini ve süreci desteklediklerini açıklamışlardır. Diyarbakır'da ve bölgede akan kardeş kanının durmasını istemekte ve ilk defa batıda, doğuda ve diğer bölgelerde, aynı düşünce etrafında kararlı ve istekli bir duruş sergilenmektedir. Herkesin tek arzusu barış sürecinin bir an önce hayırlı bir şekilde sonuçlanması. Yüzlerdeki heyecan bunu gösteriyor. Diyarbakır halkı Selahatin-i Eyyubi'nin torunlarıdır. Her zaman savaştan değil, barıştan yana olmuşlardır. Diyarbakır hiçbir zaman işgale uğramamıştır. Şunu çok iyi biliyoruz. Savaşmak kolay, barışmak zordur. Korkaklar savaşı, cesurlar barışı seçer" dedi.

"TER DERDİMİZ ANALARIN AĞLAMAMASIDIR"
AK Partili Cuma İçten, yaşanan çözüm süreci konusuna da değinerek, AK Parti olarak annelerin gözyaşlarını dindirmeyi hedeflediklerini söyledi. İçten, "Diyarbakır'daki, Kayseri'deki, Yozgat'taki anneler aynı dili kullanıyor. Acı aynı, gözyaşı aynı. İnşallah şehitlerimizin ruhuna zarar vermeden, aileleri incitmeden, barış sürecini tamamlayacağız. MHP ve CHP'ye seslenmek istiyorum. Buyursunlar, Ankara'da söylediklerini gelip Diyarbakır'da, Mardin'de, Hakkari'de söylesinler. MHP'de CHP'de zaten ülkenin doğusundan dün de vazgeçmişlerdi, bugün de vazgeçmişler. İşte Diyarbakır'da yapılan TKMM toplantılarının tutanakları ve söylenenler. Biz Türt milliyetçiliğini de Kürt milliyetçiliğini de vesayetçiliği de kurulduğumuz günden bu yana ayaklar altına aldık. Askerlerimiz, polislerimiz, sivil vatandaşlarımız bizim canlarımızdır, şehitler bu ülkenin temel direkleridir. Artık yeni şehitler vermek istemiyoruz. Silahları gömelim. Bunu sadece ben değil, Diyarbakır istiyor, Mardin İstiyor, Hakkari istiyor, Edirne İstiyor, Sinop istiyor, Türkiye istiyor. Ruhu bedenden ayrılan her canlı, bu ülkenin vatandaşıdır. Aynı vatanda aynı bayrak altında, aynı ağıt ve dualar ile toprağa veriliyor. Biz 75 milyonu kucaklayan, her kesimden oy alan, doğu batı ayrımı yapmayan tek partiyiz. Biz Ak Parti'yiz. Müzakereyi meclis çatısı altında seçilmişler ile yaparız. Mücadeleyi de bölücü terör örgütü ile yapmaya devam edeceğiz. Bizim tek derdimiz, analar ağlamasın, refah ve huzur gelsin. Birileri silah bırakacaksa da, birileri yurt dışına çıkacaksa da, birileri de silahları gömecekse de bunu görmezlikten gelemeyiz. Bu düşünceler sadece benim düşüncelerim değil, çoğunluğu sahadan gelen düşüncelerdir. Bu düşünceleri bize Diyarbakır halkı, STK'lar yaptığımız toplantılarda dile getirmektedir" şeklinde konuştu.
(ÜN-AKK-YHY-Y)

20.02.2013 18:28:38 TSI

Editör: Wan Haber