TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, "2/B devlet ile milletin on yıllardır ihtilaflı olduğu bir alanın düzenlenmesi, devlet ile milleti barıştırma projesidir. Ekip biçtiği, barındığı, çocuklarına gelecek olarak gördüğü alanları artık vatandaşımız gönül rahatlığıyla sahiplenebilecektir" dedi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkındaki kanunda değişiklik yapılması hakkında bir açıklama yaptı. "Hükümetimiz çok uzun yıllardır devam eden ve ülkemizin daha rekabetçi bir ortamda büyümesine ve gelişmesine engel olan ya da sosyal bir sorun olarak karşımıza çıkıp vatandaşımızı huzursuz eden birçok problemin çözümü için adımlar atmaktadır" diyen Hamarat, "2/B olarak adlandırılan düzenlemede bu adımların en önemlilerinden birisidir. 2/B devlet ile milletin on yıllardır ihtilaflı olduğu bir alanın düzenlenmesi, devlet ile milleti barıştırma projesidir. Ekip biçtiği, barındığı, çocuklarına gelecek olarak gördüğü alanları artık vatandaşımız gönül rahatlığıyla sahiplenebilecektir. Ayrıca 2/B alanlarından elde edilecek gelirin kullanılacağı yerlerde son derece önemlidir. Gelirin yüzde 10'u yeni orman alanlarının oluşturulmasında ve Orman köylülerinin kalkındırılmasında, kalan yüzde 90'ı da ülkemizin kanayan yarası olan çarpık kentleşmeye karşı tüm ülkede yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde değerlendirilecektir. Kısaca büyük bir sosyal problem çözüme kavuşurken diğer yandan da elde edilecek kaynakla ülkemizin orman kapasitesi arttırılıp sağlıklı konutlar, sağlıklı kentler temel hedefinde ilerlenecektir" dedi.
"Hükümet olarak zor olana talip oluyoruz" diyen Hamarat, "Bazı eleştiri ya da memnuniyetsizliklerin oluşabileceğinin farkındayız. Ama bu bizi yolumuzdan asla döndüremeyecektir. Hedefimiz bu ve benzeri yeni düzenlemelerle Türkiye'nin sorunlarını çözmek, önünü açmaktır" dedi.
(RCP-ÖZ-Y)

31.01.2013 20:31:41 TSI

Editör: Wan Haber