Osman Nuri Gülaçar, beraberindeki AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ile VEDAŞ Bölge Müdürü Zafer Türüt’ü ziyaret ederek elektrik kesintileri hakkında bilgiler aldı. Son zamanlarda kentte yaşanan kesintilerle ilgili bilgiler alan Gülaçar, kış ayları ile birlikte kesintilerin yaşanmasının sanayici işadamları başta olmak üzere esnafın ticari faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Seçim ziyaretleri kapsamında kendisine bu konunun sürekli yöneltildiğini anlatan Gülaçar, “Enerjinin sağlıklı bir şekilde verilmesi ilimize yatırımcıların gelmesine de katkı sunacaktır. Özellikle kış aylarında artan bu kesintilerdeki sıkıntıların giderilmesi büyük önem arz etmektedir. Şu an 200 iş adamımız Van’ımızda yatırım yapmak için başvuruda bulunmuş durumda. Burada enerji kesintilerinin yaşandığını gören yatırımcı belki de bu yüzden yatırım yapmaktan vazgeçebilir. Birçok insanımızın istihdam edileceği yatırımlara engel olabilir. Bu da hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine zarar verir. Önemli bir kurumumuz olan VEDAŞ’ın en kısa zamanda bu sorunların üstesinden geleceğine olan inancımız tamdır. Birçok mahallemizden uzun süreli elektrik kesintisi ile ilgili şikayetler dinliyoruz. Elektrik temel bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla sıkıntımız ne ise bir an önce halledilmesi gerekir. Mevcut trafoların yetersizliği ile ilgili sıkıntı bir an önce çözüme kavuşturulmalı. Bizlere ve halkımıza düşen görev ise kaçak elektrik kullanımı ile ilgili daha duyarlı davranmaktır” dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren VEDAŞ Bölge Müdürü Zafer Türüt ise, enerji kesintilerinin yaşanmasının başında kaçak elektrik kullanımının geldiğini ifade ederek, sürdürdükleri çalışmaların tamamlanması ile birlikte enerji kesintilerinin de son bulacağını kaydetti. Adaylığının da hayırlı olmasını dileyen Türüt, Gülaçar’a başarılar diledi.

Gülaçar, daha sonra TEİAŞ Van Bölge Müdürü Kazım Çınar başta olmak üzere tüm kurum çalışanlarını da ziyaret ettikten sonra yoğun programına kaldığı yerden devam etmek için bulunduğu yerden ayrıldı.

Editör: Wan Haber