Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Teşkilatı Diyarbakır programının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e teşekkür ziyaretinde bulundular.
Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli Başkanlığında gerçekleşen ziyarette gençlik kolları üyeleri Diyarbakır'da kendilerine takdim edilen plaketi başkan Ertem'e hediye ettiler. Ziyarette konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Danyeli, düzenledikleri programın çok güzel geçtiğini belirterek, "Bize sağladığınız maddi manevi desteklerden dolayı teşekkür ziyaretine geldik. Diyarbakır halkı adına Diyarbakır valimizin çok selamı var. Özellikle küçüklerimiz çok teşekkür ettiler" diye konuştu.
Mehmet Can Danyeli, Başkan Ertem'in Diyarbakır'a gerçekleştirilen programa maddi ve manevi destekte bulunduğunu söyleyerek "Her zaman bizlerin yanında oldu. Halkımıza ve hakkımıza hizmet edeceğimiz noktada her türlü desteği bizlerden esirgemiyor. Sabah 06.30 uçağı ile yola çıktık ve orada bizleri çok güzel karşıladılar. 70-80 kişilik grupla gezdik. Öğrencilere paketleri verdiğimizdeki mutlulukları görmenizi isterdik. Kimileri verdiğimiz hediyeleri geri alacak mısınız? diye sordu. Kimi arkadaşından 2 haftadır kullandığı yedek kalemi bırakarak hediye ettiğimiz kalemleri aldı. Sabah 09.30'da başlayan programımız akşam 20.30'a kadar sürdü. Girmediğimiz hiçbir ilçe ve mahalle kalmadı" dedi.
Diyarbakır'dan bahsederek sözlerini sürdüren Danyeli, şöyle devam etti: "Diyarbakır'da 5 peygamberimizin mezarı, yüzlerce sahabe olduğunu öğrendik. Çin seddinden daha yüksek surları var. Bir medeniyet şehri. Terör artık sıkışmış kalmış. Hükümetimiz yeni bir hava limanı ve milyar dolarlık yatırım yapıyor. Diyarbakır'ı anlamak tüm doğuyu anlamaktır, bunu Diyarbakır'ı görmeyen bilemez. Bizler için manevi haz olarak tatmin edici bir program oldu. Bundan dolayı özellikle Başkanımız Ali Ertem'e çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Sponsor anlamında destek olduklarını ancak fiziki külfetin gençlerin üzerinde olduğunu ifade eden Başkan Ertem, "Diyarbakır imajını düşündüğünüzde böyle bir organizasyona girmek ve karşılığında alınabilecek tepkilerle zor bir işti. Ama siz bunun üstesinden gelebilecek insanlardınız ve bu görevi işin başından sonuna kadar en iyi şekilde tamamladınız. Türkiye'nin en batısından en doğusuna sosyolojik olarak baktığımızda doğusuyla batısını kucaklaştıracak bir çalışma örneğiydi. Bazılar neden Diyarbakır? Diyebilir. Ancak Van'a gidilse neden Van, Erzurum'a gidilse neden Erzurum denilecekti. Diyarbakır'ın özel bir önemi var ve Diyarbakır bir kültür şehridir. Kürt kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadıkları bir yerdir. Asla etnik ayrımcılığa meydan vermeyecek ve etnik ayrımcılığı ret eden bir pozisyonu simgelemek adına Diyarbakır özellikle seçildi" açıklamasında bulundu.
'Onların gözüyle bizi onlara tanıtmanın yanında bizimde onları tanımamız açısından çok önemli görev üstlendiniz' diyerek konuşmasını sürdüren Ali Ertem, "Batıyla doğuyu doğru tanıması gerekiyor. Oraya giden insanlar aynı şehri paylaştığımızı, aynı Allah'a ve peygambere inandığımızı aynı vatana Bayrağa ve ülkeye inandığımızı görüyoruz. Empatiyi sempati boyutuna çevirerek onlarla kaynaşmayı da sağlayan bir şeydir. Bu çalışma temel insani değerlerin hatırlatılması noktasında bir fırsat olarak ortaya çıktı. Bu bağlamda ben de sizlere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Gençlik kolları yönetiminin zor olan bir görevi başarıyla tamamladıklarını kaydeden Ertem, "Asıl şimdi ikinci aşama başlıyor. Uzaktaki öğrencilerimize elimizi uzattık. Size düşen görev aynı heyecan ve kararlılıkla yeni bir organizasyonu buradaki çocuklarımız için gerçekleştirmenizdir. Organize olun, ben yine yanınızda olacağım.'' Dedi.
İkinci bir programın tüm planlaması ve örgütlenmesinin hazır olduğunu belirten Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, "Diyarbakır programından daha büyük bir programı iki hafta içinde başlatacağız. Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy'de gerçekleşecek. Hedef kitlemiz yine maddi durumu yerinde olmayan çocuklar olacak. Ekiplerimizi hazırlıyoruz, büyük bir organizasyon içine gireceğiz. " diye konuştu.
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Partili gençlerin öğrencilere katkı yaptıklarını vurgulayarak, "AK Parti gençleri bunu yapıyor. Buna gerçekten inandığım için destek veriyorum. Partiyle alakası yok. Bu tür çalışmada hangi sivil toplum, hangi gençlik kolları, kim olursa olsun Ali Ertem olarak yanlarında olduğumu söylemek istiyorum. Yeter ki bunu her kesim yapsın" dedi.

16.02.2013 10:57:48 TSI

Editör: Wan Haber