AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, CHP Genel Başkanı Kemal Klııçdaroğlu'nun terör örgütüne silah bıraktırmayla ilgili sürecin başlatılması hakkında "Başbakana kredi açtık" sözüne tepki olarak, "İflas etmiş tüccarın kredisi olmaz. CHP'de faşist sosyal demokratlar akımı başladı" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Fındıklı, AK Parti'nin terör örgütünün silah bıraktırmaya yönelik girişimlerine MHP, CHP ve BDP'den hiçbir katkı almadıkları gibi, bu partilerin süreci bozmaya yönelik adımlar attıklarını söyledi.
Fındıklı, "Meclis'te hiçbir parti, ne MHP, ne CHP, ne BDP, barış ortamının sağlanmasına yönelik başlatılan süreç için asla ve asla bir adım atmadıkları gibi, bu süreci bozmaya gayret ediyorlar. Bu süreci engellemeye çalışıyorlar" dedi.
"Biz milletimiz ile birlikte hareket ederek bu süreci en iyi şekilde sonuçlandıracağız" diyen Fındıklı, "Kılıçdaroğlu diyorki, 'Biz kredi açtık.' Sen neyin kredisini açıyorsun? Cep delik, cepken delik. Sen Başbakana neyin kredisin açıyorsun, iflas etmiş bir tüccarın kredisi olmaz. Biz milletimiz ile birlikte yürüyerek, bu sorunu çözeceğiz. Bu sorunu çözmek için cesaret ve kararlılık lazım, siyasi risk lazım. Bunların hepside sayın Başbakanımız'da var" şeklinde konuştu.
CHP'nin statükonun bekçiliğini yaptığını belirten AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, "Önce Kemalist sosyal demokrat oldular. Şimdide partide faşist sosyal demokratlar akımı başladı" dedi.
Fındıklı, CHP İzmir Milletvekili CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler'in ''Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" sözlerine CHP içinde ciddi tepki gösterilmek yerine, bu sözlere destek verildiğini belirterek, bu durumun CHP'de faşist sosyal demokratlar akımının başlatıldığının bir göstergesi olduğunu vurguladı.
(BK-ÖK-Y)

03.02.2013 18:16:35 TSI

Editör: Wan Haber