AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Orta ilçesinde sanayicilerle bir araya geldi.
AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz başkanlığında yapılan toplantıya Orta Kaymakamı Zafer Yiğit, Orta Belediye Başkanı Recep Koçak, İstanbul Orta Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş, Ankara Ortalılar Derneği Başkanı Yunus Yarımkaya ile siyasi parti temsilcileri ve işadamları katıldı.
Orta ilçesine Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması gerektiğini dile getiren Filiz, "Biz laf değil, hizmet üretiyoruz. Çankırı'nın Tüney bölgesine kurulan sanayi alanı gibi, Orta'ya da yeni bir sanayi alanı kurulmalı ve buraya yatırımcılar getirilmelidir" dedi.
Filiz, Orta ekonomisinin gelişebilmesi için bir sanayi alanına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Toplantı öncesi esnaflarla bir araya geldiğini ve esnafların iş yapamamaktan yakındığını dile getiren Filiz, Ortalı esnafların iş yapabilmesi için, ekonominin güçlü olması, ekonomiyi de güçlendirmenin yolunun sanayiden geçtiğinin altını çizdi.
Japonya'nın ünlü lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industris firmasının Tüney bölgesine yapacağı 500 milyon dolarlık yatırımı hatırlatan Filiz, "Bu yatırım gerçekleştiğinde Çankırı artık başka bir Çankırı olacak. Biz laf değil, hizmet üretiyoruz. Çankırı'nın Tüney bölgesine kurulan sanayi alanı gibi, Orta'ya da yeni bir sanayi alanı kurulmalı ve buraya yatırımcılar getirilmelidir" diye konuştu.
OSB kurulumunun zor ve meşakkatli bir iş olduğunun altını çizen Filiz, "Hadi sanayi alanı kuralım demekle bu iş yapılmaz. Alanın düz ve geniş bir arazi olması gerekir. Ayrıca alan ulaşım açsından elverişli olursa sanayici burayı tercih eder. Önce kendimize güvenmeliyiz ve yatırımcıları buraya çekmeliyiz. 50 tane güçlü yatırımcı ile bu işi yapabiliriz" ifadelerini kullandı.
Orta'nın sanayi ile atağa geçeceğini vurgulayan Filiz, toplantının ardından ilçe pazarını ziyaret etti.
(MT-BÖ)

16.12.2012 17:34:17 TSI

Editör: Wan Haber