AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydınlıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan 112 tesis arasında yer alan yetırımların açılışına davet etti.
12.12.2012 günü saat 12'de 112 dev tesisin resmi açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'dan yapılacağını anımsatan Mehmet Erdem, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve her kademedeki personelinin yoğun çaba ve özverili çalışmaları ile hizmete hazır hale gelen bu önemli yatırımlar Aydın ilimizde yıllardan bu yana özlemle bekleniyordu. 12.12.2012 günü saat 12.00'de yapılacak olan 112 dev tesisin açılışı Ankara ile eşzamanlı olarak Aydın merkez Baltaköy'de DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü'nün hazırladığı alanda gerçekleşecek. Tüm Aydınlı hemşerilerimizi bu mutlu günde bir arada olaya davet ediyoruz" dedi.
112 tesis arasında yer alan Aydın'daki yatırımlar hakkında da bilgiler veren Erdem, "Özellikle Karacasulu çiftçilerimizin uzun süredir beklediği Karacasu Barajı, Dandalaz Çayı üzerinde olup içmekullanma endüstri suyu temini ve sulama amaçlı bir projedir. Maliyeti 150 milyon TL olan barajın ihalesi 1998 yılında yapılmış olmasına rağmen bugünkü seviyeye arttırılan ödenekler ve hızlandırılan çalışmalar sayesinde son 4-5 yıllık süreçte ulaşmıştır. Karacasu İlçesi Yenice Ovasında bin 322 hektarlık alanın sulanması ve Nazilli ve civarındaki yerleşim birimlerinin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılmıştır. 18 Eylül 2012 tarihinde barajda su tutulmuştur. Karacasu barajı faaliyete geçtikten sonra yılda 14 milyon TL tarımsal gelir artışı ve 940 kişilik istihdam artışı sağlanacaktır. Aydın İçmesuyu Ana İsale Hattı Ve Pompa İstasyonu; Aydın il merkezi ve civarındaki 29 yerleşim biriminin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu sorununu kökten çözen bu proje 2010 yılında ihale edilmiş ve 2 yıl gibi kısa bir sürede 18 milyon 850 bin TL'lik bir yatırımla tamamlanmıştır. Proje sayesinde İkizdere Barajı ve Tabakhane Deresinden temin edilecek 72,6 milyon m3/yıl su ile 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanmış olacak ve 585 bin 00 kişiye hizmet verecektir.
Aydın İçmesuyu Regülatör ve İsale Hattı Rehabilitasyonu; yine Aydın il merkezi ve civarındaki 29 yerleşim birimine içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanması amacına yönelik Tabakhane Deresi üzerine yapılan regülatör ile 24 hm3/yıl su sağlanacaktır. 6 milyon 900 bin TL'ye tamamlanan proje ile 585 bin kişiye hizmet verecektir. Karpuzlu Ovası Sulaması; Yaylakavak Barajı'ndan alınan su ile Karpuzlu Ovası'nda 31 bin 230 dekarlık alanın sulu tarıma açılmasını sağlayacak proje ile yıllardan beri suya hasret olan çiftçilerimiz hayallerine kavuşacaktır. 2010 yılında ihale edilen proje çok süratli biçimde ve 81 milyon TL'lik maliyetle hayata geçirilmiştir. Bu projenin işletmeye açılması ile yılda 16 milyon TL'lik tarımsal gelir artışı ve bin kişilik istihdam artışı sağlanmaktadır. Bu vesileyle ilimize bu değerli yatırımları kazandıran başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanımıza hemşerilerimiz adına bir kez daha şükranlarımızı sunmayı borç bilirim" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

11.12.2012 15:52:50 TSI

Editör: Wan Haber