Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP'li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu etnik siyaset yapmakla suçlarken, Özlem Çerçioğlu'da hizmetlerinin engellenmeye çalışıldığını kaydetti.
Getiğimiz hafta yapılan AK Parti Aydın 46. İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Mehmet Erdem, Özlem Çerçioğlu'nun etnik siyaset yaptığını ve bu tehlikeli oyundan biran önce vazgeçmesini dile getiren Mehmet Erdem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Özlem Çerçioğlu, köy muhtarlarını davet ediyor. Onları belediyede misafir ediyor ve bu esnada köy muhtarları ile sohbet ediyor. Bazı köyleri ziyaret ediyor. Bize muhtarlar kanalıyla geldi bu iddialar 'Kütleri Aydın'dan temizleyeceğim' diyormuş kendisi. Bu etnik bir siyasettir. Tehlikeli bir siyaset anlayışıdır. Terörle mücadelede belli bir aşamaya gelindi. Hassas bir süreçten geçiyoruz. CHP'de yaşanan benzer söylemler dolayısıyla istifa yaşandı. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'i kürsüden yaptığı konuşmayla ilgili olarak uyardı. CHP içerisinde bu konudan dolayı ciddi bir sıkıntı var. Ciddi tepkiler oluştu. Bir yandan böyle bir süreç yaşanıyor. Kılıçdaroğlu etnik siyasete müsaade etmeyiz diyor. Fakat Çerçiğlu etnik siyaset yapıyor. Bunun için Aydın'da bazı argumanları da kullanıyor. Menderes Park işletmeleri 4 yıldır aynı ücret ile kirada 4 yılın sonunda mı aklınıza geldi. Balıkçılar etnik yönünü bildiğimiz kişiler. Bu süreç Aydın'da büfelerin kaldırılmasıyla başladı. Baktı ki o zaman ciddi bir ivme yakaladı. şimdi de aynı siyaseti geliştirmeye çalışıyor. Tehlikeli bir oyun. Bizde bu yaşanlar karşısında sosyal paylaşım siteleri üzerinden sizler vasıtasıyla Kılıçdaroğlunu uyarıyoruz. Aydın'da da etnik siyaset yapılmaya çalışıyor" dedi.
'ÇİRKİN SÖYLEMLER İÇERİSİNDE BULUNANLARI KINIYORUM'
Mehmet Erdem'in iddiaları karşısında sessizliğini bozan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Bu söylemlerin Aydın'daki birkaç kişiyi korumak ve çıkarlarını gözetmek için söylendiğini düşünüyorum. Diğer gibi bizim köylerde böyle bir propaganda yaptığımız doğru değil. Bu çirkin söylemler içerisinde bulunanları da kınıyorum. Mehmet Erdem böyle söylemleri belediyenin çok düşük kira aldığı menderes park işletmeleri olayından ve balıkçı olayından dolayı dile getirdiğini düşünüyorum. Menderes park işletmelerinin kira değeri 2 Bin 400 TL değildir. Ve bu yer aydın halkının malıdır değeri ne ise onu istedik. Biz mahkemenin kira tespiti olan aylık 12 Bin 400 TL'nin belediyenin hesabına yatmasını istedik. Yetim hakkı yedirmeyeceğiz. Ey Aydın halkı buradan size sesleniyorum. O işletme sizin olsaydı 2 Bin 400 TL'ye kiraya verirmiydiniz. Bu konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Devletin gayri menkulünde ucuz oturan insanlara korumak size mi? Düştü. Mehmet Erdem'e soruyorum eğer o yer sizin şahsi yeriniz olsaydı 2 Bin 400 TL'ye oturturmuydunuz. Çevresindeki 80-100 metre kare dükkanların 5-6 Bin TL kira ödediği bir yerde Aydın halkının hakkı neyse ben onu istiyorum. Bu çirkin söylemler içerisinde bulunanları da kınıyorum" dedi.
HİZMETLERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR
Diğer yandan balık pazarı yaptıklarını hatırlatan Başkan Çerçioğlu, Aydın halkının hizmet almasını engellemek isten balıkçıların avukatlığını AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten'in yaptığını hatırlatarak "Biz balık pazarı yaptık neden insanlar balık satsın, restoran işletsinler diye. Bizim tabakhane projemiz var. İnsanlarımızın rahat yürüyebilmesi hoş vakit geçirbilmesi, spor yapabilmeleri için bu projemizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Fakat bazı zihniyetler bunu engellemeye kalkıyor. Buradaki esas amaç projemizi engel olmak. Aydın halkının hizmet almasına engel olmak. Aydın'ın büyükşehir denilmesine bile kızanlara rağmen Aydın büyükşehir olacak. Siz Aydın'ın ne kadar küçük kalmasına isteseniz de Aydın büyüyecek. Dün Gökhan Ökten'in avukatlığını yaptığı balıkçılar maalesef 30-40 kişiyle belediyemizi bastılar. Bunların tamamı hizmetlerimizi engellemeye yönelik yapılmış hareketlerdir" Şeklinde konuştu.
(SK-İK)

26.01.2013 14:16:38 TSI

Editör: Wan Haber