AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, Didim'de devam eden ve yaklaşık 17 milyon TL'ya mal olacak olan yatırımlarla ilgili olarak bilgiler verdi.
AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Didim'da devlet kanalıyla sürdürülen yatırımları yerinde tanıttı. Erbaş; Sosyal Güvenlik İlçe Hizmet Binası, PTT Binası, Aile Toplum Sağlığı Merkezi ve Akbük Didim yol yapım çalışması inceledi. Toplam 17 milyonluk yatırımın önümüzdeki günlerde hizmete gireceği açıklanırken, AK Parti İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, AK Parti İlçe Teşkilatı olarak 2014 yerel seçimlerine ilişkin ilk projelerini de basınla paylaştı.
PTT Hizmet Binası, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi, Sosyal Güvenlik Hizmet Binası ve Söke Bodrum Didim ve Didim Akbük olmak üzere iki aşamada süren duble yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Erbaş, AK Parti Hükümeti zamanında ülke genelinde yapılan yatırımlardan Didim'in de faydalandığını belirterek, "İlçemizde inşa edilen ve önümüzdeki haftalarda hizmete girecek olan PTT hizmet Binamız ile PTT Hizmetleri tek binada toplanacak. Bin 500 metrekare alan üzerine kurulan PTT hizmet binası 1 milyon TL'ye mal oldu" dedi.
Aile ve Toplum Sağlığı Hizmet Binasının içerisinde 5 Hekimlik Aile Hekimliği ile İlçe Sağlık Merkezi, Halk Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Hekimliği birimlerinin bulunarak binanın tam anlamıyla sağlık yönetimleri merkezi haline geleceğini aktaran Erbaş, bina içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen bilinçlendirme çalışmaları kapsamında kullanılmak üzere seminer odası bulunduğunu da belirtti. 1649 metrekare alan üzerine kurulacak olan Aile Toplum Sağlığı Merkezi'nin çevre düzenlemesi hariç 1milyon 316 bin liraya mal olacağı öğrenildi.
"AKBÜK DİDİM YOLU DA SICAK ASFALT OLACAK
Geçtiğimiz yıl başlanılan Bodrum Didim Yolu ve Akbük Didim arasında yapımı süren duble yol çalışmasını da yerinde inceleyen Erbaş, çalışmanın 2013 sonunda biteceğini belirterek çalışma hakkında "Söke Bodrum yolundan Didim'e girilen 17 kilometrelik yolda sıcak asfalt, Akbük Didim arası 13 kilometreye ise sathi kaplama çalışması yapılacak. Yolun tamamı sathi kaplama olarak düşünülüyordu ancak İlçe Teşkilatı olarak başlattığımız girişimlerde 17 kilometrelik kısmın sıcak asfalt olarak kaplatılmasını sağladık." dedi. Erbaş, çalışmalarının toplam maliyetini ise 17 Milyon TL olarak açıkladı.
(HÇ-MB-İK)

07.01.2013 16:18:35 TSI

Editör: Wan Haber