Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, evlerinde son 4 ayda birçok kez yangın çıkan Toprak ailesini ziyaret etti.
Evren Mahallesi'ndeki eve giden AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Zeki Toprak ile eşi Gurbet ve çocuklarıyla görüştü. Zeki Toprak tarafından karşılanan AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran ve beraberindeki heyet evin içini gezdi. Evde incelemede bulunan Demirkıran, evin içindeki yanan malzeme ve yatakları inceledi. Demirkıran gördükleri manzara karşısında şok yaşadıklarını belirterek böyle bir manzaranın izah edilemeyeceğini söyledi. Aileye valilik tarafından bugüne kadar gerekli yardımların yapıldığını belirten Demirkıran, bundan sonrada her türlü yardımın yapılacağını kaydetti. Evin büyük kızı Melek ile görüşen ve eşyalarının nasıl yandığını da soran Demirkıran, Melek ve ailenin diğer çocuklarına yanmayan mont ve giysi gönderileceğini dile getirdi. Demirkıran, "Toprak ailesine ziyarette bulunduk. Eşyaların yanma hadisesini bizzat kendi gözlerime görmek için aileyi ziyaret ettim. Olay gerçekten çok vahim, üzücü ve yorum yapamayacağım kadar çok önemli buldum olayı. Ailenin ve çocuklarının maddi ihtiyaçlarını karşılamak gerekir, gerek ev eşyası gerek yiyecek ihtiyaçlar konusunda ihtiyaçlarını ilgili yerlerle görüşüp anında ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bizim için şuan önemli olan bu aileyi karşı karşıya bulundukları şu husustan kurtarmak. İnşallah biz de eklimizden geldiğince gerekli çalışmalarda bulunacağız. Ama olay biraz büyük, en azından düşündüğümüzden fazla bir olay. Biz kendimiz içeride çocuk elbisenin yandığını gözlemledik. Vahim bir olay ama bunun üstesinden gelinecek inşallah. Sevindirici husus mala zarar var ama cana zarar yok. Çocuklarda buna alışmışlar bu konuda çok fazla sıkıntı çekmiyorlar. Çocuğun bir tanesi okula ara vermiş onu görüşeceğiz okuluna devam etmesini sağlayacağız" dedi. Zeki Toprak ise, "Odadaki çocuğun yatağı banyoda yanarken bulundu, ama çok ağır bir yatak ben bile taşımakta zorlanıyorum ama maalesef eşyalarımız yer değiştiriyor" diye konuştu.
Ziyarette Demirkıran'a AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, Merkez İlçe Başkanı Adnan Efe ve bazı yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

26.12.2012 12:58:55 TSI

Editör: Wan Haber