AK Parti Van Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Fatih Çiftçi, çözüm sürecine ilişkin yapılacak olan yasal ve anayasal çalışmalara destek olmak ve süreçle ilgili raporlar hazırlamak üzere meclis çatısı altında oluşturulan “Meclis Çözüm Komisyonu”nda görev aldı.

 
Toplumun ve siyaset kanadının ana gündem maddesini oluşturan çözüm sürecine ilişkin meclis çatısı altında yapılacak yasal ve anayasal düzenlemelere ilişkin görüş sunacak ve toplumun nabzını, istek ve önerilerini raporlar halinde meclise sunacak olan Meclis Çözüm Komisyonu’nda yer alacak AK Partili 10 isim belirlendi. AK Parti’den 10, CHP’den 4, MHP’den 2 ve BDP’den 1 üyenin yer alacağı komisyonda CHP ve MHP üye belirtmeyerek komisyonda yer almayacaklarını, BDP ise salı gününe kadar ismi belirleyeceğini açıklarken, AK Parti’den TBMM Başkanlığı’na içerisinde Van Milletvekili ve Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Fatih Çiftçi’nin de bulunduğu isimleri sundu.


3 ay süreyle görev yapacak olan komisyon, ‘Akil Heyetinin’ çalışmalarını da dikkate alarak, 'Kürt sorunu' ve 'terör sorunu'na ilişkin bilgi, belge ve uzman raporlarını inceleyecek. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, insan hakları örgütleri ve gerekli tüm kesimlerle temas kurarak görüş alışverişinde bulunacak olan komisyon, ayrıca geçmişteki karanlık dosyaları ve olayları da aydınlığa kavuşturmak amacıyla eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis dosyalarını da yeninden ele alacak. Bununla beraber 1989-1997 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetler, Kürt aydınlarının öldürülmesi, 33 erin şehit edilmesi ve suikastlar gibi sır olaylarla birlikte terörle ilişkisi olan Ergenekon gibi oluşumlar da incelenecek.


Meclis Çözüm Komisyonu, yapacağı tüm çalışmaları anayasa ve yasal çalışmalara katkı sunmak amacıyla rapor halinde meclise sunarak görüş bildirecek.

Editör: Wan Haber