Van Milletvekili ve Hakkari Koordinatörü Mustafa Bilici, Hakkâri’de üç yıl görev yaptıktan sonra Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Kaya’yı ziyaret ederek bir süre görüştü. Bilici, Kaya’nın Hakkari’de görev yaptığı süre içerisinde başarılı bir hukuk ve devlet adamı olarak herkesimin takdirini kazandığını söyledi.


Van Cumhuriyet Başsavcısı Kaya ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni olan adliye binasındaki eksiklikleri ve bundan dolayı yaşanan sıkıntıları anlattı. Yüklenici firma ile taşeron firma arasındaki sıkıntılardan kaynaklanan birçok problemin olduğunu ifade eden Başsavcı Kaya, bunların Adalet Bakanlığı’na bildirildiğini belirtti.


Van Milletvekili Mustafa Bilici de, yeni adliye binasının modern ve büyük bir yatırım olduğunu belirterek, böylesi devasa bir yatırımın işçiliğinde yapılan hataların kontrolörlerin zafiyetinden kaynaklanabileceğini söyledi. Yapılan işçiliklerde adliye çalışanlarının ve ziyaretçilerinin yaralanmasına sebebiyet verecek eksiklikler olduğunu gördüklerini kaydeden Bilici, yüklenici firma ve taşeron firma arasındaki sorunlardan dolayı asansörlerin dahi kullanılamadığını söyledi. Konu hakkında kendisinin de Adalet Bakanı’nı bilgilendireceğini anlatan Van Milletvekili Mustafa Bilici, sıkıntıların kısa zaman içinde çözülmesi hususunda gereğinin yapılacağını belirtti.

Editör: Wan Haber