AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 3 PKK'lının cenaze törenine ilişkin, "Provokasyon olmaması sevindiricidir. Bu, sürecin olumlu bir şekilde seyrettiğinin ve kamuoyunda makul, mantıklı bir şekilde kabul gördüğünün en ciddi belirtisidir" dedi.
Aydın, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Aydın, 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreninin hatırlatılması üzerine, "Türkiye artık bu sorunu çözmek istiyor. Millette mutabakat oluştu, bu sorunun çözümü konusunda iklim son derece müsait. Diliyoruz, inanıyoruz ve bu konuda son derece umutluyuz. Bu çözüm inşallah olacaktır. Tabii ki tedbiri ve ihtiyatı elden bırakmıyoruz ama bir provokasyon olmaması sevindiricidir. Bu, sürecin olumlu bir şekilde seyrettiğinin ve kamuoyunda bu sürecin makul, mantıklı bir şekilde kabul gördüğünün en ciddi belirtisidir. Bu manada da inşallah bu süreç uyumlu bir şekilde, bütün paydaşlarıyla birlikte, kamuoyunda oluşan bu mutabakatın diğer siyasi partilerde de oluşması dileğiyle mutlu sona ulaşacaktır" diye konuştu.

"BİRAND, BÜTÜN ÖZGÜNLÜĞÜYLE BASINIMIZA DEĞER KATAN BİR İSİMDİ"
Aydın, usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatına ilişkin ise, "Derin üzüntü içerisindeyiz. Türk basını hakikaten çok değerli bir duayenini kaybetti. Özgür düşünen ve düşündüğünü çok rahat bir şekilde ifade edebilen, özellikle antidemokratik uygulamalara çok ciddi bir şekilde cevap verebilen ve bütün açıklığıyla, bütün çıplaklığıyla ve bütün özgünlüğüyle basınımıza değer katan bir isimdi. Kendisine Allah'tan rahmet olsun diyoruz. Bütün basın camiasına, Türk medyasına ve ailesine baş sağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.
(SU-OK-Y)

18.01.2013 14:41:26 TSI

Editör: Wan Haber