AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, belediye seçimlerinde çok iyi hizmetler üretmiş ama sosyal anlamda zayıf kalmış kişilerin halk tarafından cezalandırıldığını gördüklerini söyledi.
AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen başkanlar toplantısının ikincisi Tokat'ın Almus ilçesinde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti'nin başarısının altında yatan nedenlerden birisinin istişare ve değerlendirme çalışmaları olduğunu söyledi. Bu anlamda ilçelerde sıra ile değerlendirme toplantıları yaptıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, 2013 yılının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "2014 yılı yapacağımız yerel seçimler öncesindeki en önemli hizmet yılı. Halkla her anlamda birleşmemiz gerektiği en önemli yıl bence bu 2013 yılı. Bu anlamda belediye başkanlarımıza önemli görevler düşüyor" diye konuştu.
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise konuşmasında sosyal belediyeciliğe dikkat çekti. Belediye seçimlerinde çok iyi hizmetler üretmiş ama sosyal anlamda zayıf kalmış kişilerin halk tarafından cezalandırıldığını gördüklerini ifade eden Aslan, "O nedenle artık belediyecilik dediğimizde belediyenin kendi asli görevi olan hizmetleri yerine getirmekten daha öne çıkan sosyal belediyecilik alanında eksik olmaması gerekiyor. 2004 yılından bugüne kadar Tokat'ımızın ilçe ve beldelerinde de tek başına hizmetin değil yanında sosyalliğinde önemli olduğunu seçimlerde yaşadık. O nedenle sosyal belediyecilik ağını en üst seviyede yapmak ama hizmette de elimizdeki imkanları en verimli şekilde kullanmak suretiyle belediye çalışmaları yapmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, ilçede belediye olarak yapılan çalışmalarla ilgili brifing verdi. Toplantıya Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
(Nİ-SLH-Y)

16.02.2013 14:34:35 TSI

Editör: Wan Haber