AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki partililerle bazı mağdur aileleri ziyaret ederek örnek bir dayanışma sergiledi.
Abdullah Aras; yardımcıları Osman Türkmen, Selami Taşdemir ve Hamit Oflas ile birlikte Van'da bazı mağdur aileleri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaretlere yanlarına aldıkları gıda paketlerini de ailelere teslim eden Aras ve beraberindeki partililer, ilk olarak Halilağa Mahallesi Atatürk Kültür Parkı civarında bulunan Seyithan Atrak ailesinin evini ziyaret etti. Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı yatağa bağlı kalan ve sürekli tedaviye muhtaç olan 7 çocuklu Seyithan Atrak, Aras ve beraberindekilerin ziyaretine çok sevindiğini ifade etti. Sol tarafı felç olan ve kanser tedavisi gören Atrak, haftada 3 defa kemoterapi gördüğünü dile getirdi. Durumundan ötürü çalışamaz olduğunu, devletten her türlü sağlık desteğini aldığını, ancak evde bakıcı maaşı bağlanması için başvuruda bulunduğunu ve sonucunu beklediğini ifade eden Atrak, Aras'tan bu konuda yardım istedi.
Maaş başvurusunu kesinlikle takip edeceklerini ve hızlandırılması için yetkililerle görüşeceğini dile getiren Aras, kendisi ve ailesinin her zaman yanlarında olacağını belirtti.
Daha sonra aynı mahallede bulunan 70 yaşındaki Dilber Ortasaç ile 75 yaşındaki Celalettin Ortasaç çiftini ziyaret eden Aras ve yardımcıları, burada yaşlı çiftin elini öptükten sonra bir süre sohbet ettiler. 9 nüfusun bir arada yaşadığı ve asgari ücretle geçim sağlayan oğullarının evinde kalan yaşlı çift, sıkıntılı durumlarına rağmen şükürdar olduklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiklerini dile getirerek bol bol dua ettiler.
Oldukça duygusal anların yaşandığı Ortasaç çifti ziyaretinden dua alarak ayrılan Aras ve yardımcıları, daha sonra 2 çocuklu Talihe Ortasaç'ı da evinde ziyaret ederek taleplerini dinledikten sonra ayrıldılar.
(MSA-Y)

30.01.2013 13:56:05 TSI

Editör: Wan Haber