DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, 1990'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerin devlet desteğiyle yapıldığını, faili meçhul cinayet işleyenlerin yargılanma sürecinin ise AK Parti döneminde başladığını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, yardımcıları, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Muharrem ayı dolayısıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette birlik ve beraberlik mesajları veren AK Parti İl Başkanı Halit Advan, önemli bir camia ile bir araya geldiklerini söyledi.

Ziyarette Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cafer Koluman ile görüşen Advan, bölgede yaşanan değişimleri anlattı. Advan, 1990'lı yıllarda bölgede faili meçhul olayların devletin desteğiyle gerçekleştiğini belirtti. O dönemdeki faili meçhul cinayet işleyenlerin yargılanma sürecinin ise AK Parti döneminde başladığını ifade eden Advan, bazı basında yer alan 'AK Parti hükümetinin belirli bir nüfus yapısını, belirli bir inanç topluluğunu hedef aldığı' şeklindeki iddiaları asla kabul etmediklerini söyledi. Organize eylemlerle münferit vakaları birbirinden ayırmak gerektiğini belirten Advan, Ergenekon yapılanmasını örnek gösterdi.

Advan, şöyle konuştu: "Birçok eylem yapıldı. Bu eylemlerin geçmişi 1946 yılından başlıyor. Bugüne kadar hiç bitmedi. Bunlar devlet eliyle yapıldı. Son 10 yıl içinde sizin gibi önemli camia ve sizin gibi inanç topluluğu bana göre çok önemli bir camiayı hedef alan ve özellikle sizlerin üzerinde organize eylem geliştirmesi hiçbir zaman hükümetimizde olmaz. Örneğin Sivas olayı gibi hükümetimiz olayın sonuna kadar gitti. Yargı karanını verdi. Cezalandırma kararı çıktı. Bunu kimse görmezden gelemez. Zaman aşımı kararı ile ilgili kararın geri dönüşümü elimizde olan bir şey değildi. Bu kararı bizim hükümetimiz getirmedi, 1926'dan bugüne kadar gelen Türk ceza yargılama sistemidir. Sivas olayını bizden önceki hükümetler engelleseydiler bugün bu tartışmalar olmazdı. Bu tartışmalarda AK Parti hükümetini suçlamak çok yanlış bir düşüncedir."

İnsanların farklı inançları ve düşünceleri olabileceğini kaydeden Advan, "Farklılıklarımız hepimizin zenginliğidir. Bu şehirde ve ülkede birlikte yaşayacağız. Biz sizlerle birlikte büyüyeceğiz. Daima sizlerle fikir alışverişinde bulunacağız." şeklinde sözlerini tamamladı.

Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman ise kendilerini ziyaret ettikleri için AK Parti Diyarbakır il Başkanı Halit Advan'a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. CİHAN

Editör: Wan Haber