AK Parti Genel Merkezi tarafından sosyal etkinlik ve kardeşlik temalı proje çerçevesinde havayolu ile Van’a gelen AK Parti Karatay İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Genç, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarından oluşan yaklaşık 30 kişilik heyet: AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve Gevaş ilçe teşkilatı tarafından karşılandı. Heyet daha sonra konaklayacağı otele geçti. Burada gerçekleştirilen kısa bir toplantıda tüm dünyaya birlik mesajı verildi.

Van’da yaşanan olumsuz bir olayın sadece Konya’yı değil tüm Türkiye’yi üzdüğünü belirten AK Parti Karatay İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Genç, “Biz burayı kardeş seçtik ve her zaman da kardeş kalacağız. Bilindiği gibi Mevlana’nın diyarından gelmiş bulunmaktayız. Karatay Belediyemiz burada beyaz eşya dağıtma kararı aldı. İnşallah yarın Gevaş’ta kardeşlerimizin az da olsa ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Gevaş ve Karatay belediyeleri kardeş belediyelerdir. Van’ın kalkınması için ellimizden geleni yapacağız. Kardeşliğin gereğini yapmaya çalışacağız. Burada yaşanan en küçük bir olay bizi üzüyor. Sadece bizi değil tüm Türkiye’yi üzüyor” dedi.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da, “İlk sözü biz misafirlerimize verdik. Zira ev sahipliği onlar yapsın istedik. Van’da sizin Karatay’da sizin Gevaş da sizin. Birbirimize en fazla sarılmamız gereken bir dönemdeyiz. Bölge olarak kötü bir süreç yaşıyoruz. Doğu güzel bir yer. Doğu ve batının kaynaştığını inanıyoruz. Mübarek bir aydayız ve sizler çok hayırlı bir işe vesile oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

3-633.jpg

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise, “Buraya gelişiniz bile bizi çok mutlu etti. Bizim sürekli bağlarımız var. Savaş Türklerle Kürtler arasında değil. Savaş zalimlerle mağdur olan Kürt halkı arasındadır. Çünkü burada Kürtlerin okula gitmesine izin vermiyorlar. Evlerine ve iş yerlerine zarar veriyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Doğu ve batı kardeştir ve hep öyle kalacaktır” dedi.

Van ve Gevaş’ta taziye ziyaretlerinde bulunan heyet, ardından Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe’yi makamında ziyaret etti. Akmeşe, ilçeye yaptıkları ziyaretten dolayı heyete teşekkür edip, memnuniyetini dile getirdi.

“BURADA SİZE BİR ZARAR GELDİĞİNDE BİZ ORADA HİSSEDİYORUZ”

Bir süre otellerinde istirahata çekilen heyet, daha sonra Gevaş Belediyesi tarafından Kızılay Kampı’nda onurlarına verilen iftar yemeğine katıldı. Gün içinde güvenlik güçlerine yapılan bombalı saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan AK Parti Karatay İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Genç, “Burada kötü bir olay yaşandı ve 6 polisimiz yaralandı. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Konya Selçuklunun başkenti ve Van da Urartu’nun başkenti. Dolayısıyla iki kadim şehir buralar. Burada size bir zarar geldiğinde biz orada hissediyoruz. Konya’da kardeşleriniz olduğunu unutmayın. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa hazırız. Şu terör belasından kurtulacağız. İlk defa Türkiye bu kadar ciddi bir şekilde terörler mücadele veriyor. Kesinlikle bu sorunun altından kalkacağız. Bu konuda anne ve bacılarımıza büyük görev düşüyor” dedi.

“BUNLAR BİZİ YILDIRMAYACAK”

Yaşanan sürece teslim olamayacaklarını belirten Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, “Bugün burada bir patlama oldu. Yaralılarımız var, onların durumlarını da yakından takip ediyoruz. Bunlar bizi yıldırmayacak. Bunlar biraz daha bizi birbirimize kenetleyecek. Biz bu sürece teslim olmayacağız. Hepimiz kendi açımızdan daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir İslam dünyası için çalışmaya devam edeceğiz. Biz devletsiz toplamların ne hale geldiğini çok iyi görüyoruz. Suriye’nin, Irak’ın durumu ortada. Gevaş ve Karatay her ne kadar resmiyette olmasa da kardeş belediyelerdir. Bizler gönülden kardeşiz ve bunun gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber